Dobrze czytam są 2 możliwości
Pociągiem Wrocław -> Bolesławiec zwykłe regio, potem Bilot ZVON za 20 zł do Niemiec
i jedna z dalszych możliwości
• Grossharthau – Dresden Hbf. w cenie 7,20 € (dotyczy pociągów RB),
• Bischofswerda – Dresden Hbf. w cenie 8,80 € (dotyczy pociągów RE),
• Bautzen – Dresden Hbf. w cenie 10,70 € (dotyczy pociągów RE relacji Wrocław Gł. – Dresden Hbf). ?
lub Regio Specjal za 28,40 euro który jest ważny 4 dni? Tzn. móglbym w wtorek pojechać nim do Drezna a w piątek wrócić do Bolesławca?
I jeszcze jedno pytanie bilet Sachsen-Ticket jest ważny jeden dzień dla 5 osób? Czyli akurat na jednodniowe wypady do Lipska lub Chemnitz
Teoretycznie Sachsen Länderticket jest ważny na odcinku Zgorzelec-Görlitz ale w praktyce nie możesz go kupić. Zazwyczaj automat w pociągu, w którym możesz kupić ten bilet, włączany jest dopiero przez niemiecką obsługę pociągu w Görlitz. No i w takim przypadku nie masz biletu na odcinek Zgorzelec-Zgorzelec Gr.
przez ostatnie 3 miesiace jak nim jezdze zawsze biletomat jest wlaczony
Wiecie kiedy oferta sasiedzi wejdzie do systemu internetowego?
ja w kasach nigdy nie miałem z tym problemu i nigdy się nie musiałem o taki bilet dopominać. Mówiłem ze do Bolesławca lub do Wrocławia na RE i zawsze wystawiali w tej ofercie
Mam jeszcze jedno pytania, przeglądając oferty wychodzi że najtaniej dojechać jest pociągiem do Bolesławca, a potem regio Specjal wersja grupowa dla 5 osób. Ale czy to że bilet jest ważny 4 dni oznacza że mogę na nim pojechać w 2 strony? Nie mogę znaleźć szczegółowych informacji o tej ofercie oprócz ceny 28,8 Euro (Bolesławiec->Drezno)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum