Chyba masz racje ze dzielone byly Pieniny . Ten pociag przyjezdzal do Rzeszowa dosc pozno a startowal rano natomiast Malinowski wyjezdzal po 17 z Rzeszowa
Witam,
chciałbym serdecznie podziękować obsłudze następujących pociągów:
TLK 28500 Posejdon w dniu 03/04.08.2012 - miałem okazję nim podróżować na odcinku Warszawa-Gdynia i naprawdę gdyby nie grzeczna i zdecydowana postawa Pani Kierownik to mogło dojść do wielu incydentów pomiędzy pasażerami, bo wagon bezprzedziałowy pozbawiony był numerów miejsc;
TLK 16201 Karkonosze w dniu 09/10.082012 - pomimo zapełnienia całego miejsca na rowery pozwolili na upchnięcie dodatkowych rowerów w toalecie i przedsionku, pomagając dodatkowo upchnąć cały ten majdan w środku.
Pozdrawiam
A ja dziękuję załodze KŚ z pociągu do Częstochowy za przytrzymanie pociągu dla mnie i ludzi z pociągu PR Oświęcim-Katowice. W ogóle jednak trochę na wyrost oceniałem KŚ. Podoba mi się to że w składzie czytają i pokazują wszystkie stacje, jest klima, a nawet mówią o której godzinie pociąg dojedzie do celu i konduktorzy jacyś inni i tacy normalni : ) Szczególnie młoda kondi o numerze 20-366 Chociaż w PR-ach też ostatnio widziałem konduktorów do rzeczy z pociągu Zwardoń-Katowice(15:08 ze Zwardonia). Skład jechał na 2 jednostkach a z każdą stacją wsiadało około 30 luda i obsługa chodziła po składzie i sprzedawała bilety i nie trzeba było stać w pierwszym wagonie : ) I wszystko tłumaczyli i Turystyka zaakceptowali : ). W KŚ też z Turystykiem nie było problemu.
Wysłany: 26-08-2012, 18:04 [PKP IC] Pochwała dla KIERPOCIA nr76024!
W dniu 24.08.2012 w ostatniej chwili wpadliśmy całą rodziną na peron 2 wrocławskiego dworca.Pociag spółki PKP IC-TLK PIRAT oczekiwał na opóźniony TLK KARKONOSZE.
Widząc kierownika Pirata zapytałem czy muszę gnać do kasy biletowej czy bez problemu wydrukuje mi bilety w swojej mobilnej maszynce.
...i tutaj zaskoczenie!
Proszę się uspokoić!
Proszę spokojnie wsiąść do pociągu!
Proszę znaleźć sobie wolne miejsce!
Ja sam Pana znajdę i dopełnimy formalności do końca!
Nie należę do osób które spokojnie siedziałyby w przedziale bez biletu.
Sam opisywałem akcje RENOMY i rewizorów PKP dlatego po ruszeniu pociągu z Wrocławia udałem się do przedziału służbowego i
...drugie zaskoczenie!
Bez żadnych problemów wydrukował bilety,bez żadnych problemów znalazł mi trzy miejscówki łącząc się z główną bazą.
Takich pasażerów jak ja było w tym dniu sporo i wszyscy byli miło i serdecznie obsłużeni przez KIEROWNIKA POCIĄGU NR INDENTYFIKACYJNY 76024!
Przez całą drogę do Zielonej Góry obaj panowie pokazali prawdziwy profesjonalizm w postaci opieki nad pasażerem!
A PRZEDE WSZYSTKIM NIE BYŁO PROBLEMÓW ZE ZNALEZIENIEM WOLNEGO MIEJSCA W POCIĄGU.
Czyli jak się chce to można!
Dziękuję konduktorowi kasy konduktorskiej Kraków Płaszów o numerze ewid. 16015(taki siwy Pan) za to że zgodnie z prawdą uwierzył mi na słowo(kasa na Łobzowie była zamknięta z powodu 5 minutowej przerwy Pani kasjerki)i wystawił mi bilet w pociągu bez dopłaty. Zaznaczam że przerwa nie jest oficjalna - często się zdarza że Pani z kasy wychodzi na zakupy albo do toalety szczególnie często spotykane przed odjazdem pociągów do których wsiada 0-2 osoby z p.o Krk Łobzów. Skan biletu ze stosowną adnotacją wkleiłem tu:
Gdzieś mam bilet ze zniżką 99% pracowniczy, jak znajdę to wrzucę go na forum.
W dniu dzisiejszym wysyłałam paczkę z Gdyni do Warszawy o 9.24 i bardzo dziękuję Kierownikowi pociągu,za bardzo profesjonalną przy tym przemiłą obsługę z uśmiechem na ustach.
"Zapobiegła wysadzeniu torów". Minister obrony odznaczy panią Beatę.
Zwrotnicza ze stacji w Zabrzegu w gminie Czechowice-Dziedzice zostanie odznaczona przez wicepremiera i ministra obrony za swoje działania. Na początku maja zauważyła na torach pocisk, który mógł wybuchnąć i poinformowała o tym służby. "Zapobiegła wysadzeniu torów" - napisało MON.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum