troche z innej beczki.
Rekompensata za opóźnienie EICa w postaci zniżki na kolejny bilet przysługuje zawsze ?
Wic w tym, ze jadąc rzeczonym EICem miałem bilet za voucher. We wniosku o rekompensatę (tutaj ów wniosek )z jednej strony piszą o cenach biletów kalkulowanych w dniu decyzji o przyznaniu rekompensaty, z drugiej że "podstawę stanowi opłatę, jaką podróżny zapłacił".
I tu pojawia się kłopot, bo wymieniając voucher według IC nic nie płaciłem... Spotkał się już ktoś z podobnym problemem dot. oferty 46?
I czy przy SuperBiletach nie będzie podobnego kłopotu?
Docelowo system sam powinien trasować bilet na podstawie znajomości rozkładu
A nie na wskazanie i życzenia podróżnego i jego potrzeb odbycia przejazdu na konkretnej trasie?
Oczywiście - pod warunkiem że życzenie podróżnego mieści się w rozkładzie znanym przez system.
Teraz też takie ograniczenie funkcjonuje, tylko że bazuje wyłącznie na zdrowym (nie zawsze) rozsądku osób obsługujących kasy.
geordi, zawsze mi się wydawało, że otrzymuje się 25 lub 50% ceny biletu i miejscówki, za które zapłaciłeś. Jeśli jedziesz na bilecie bezpłatnym, to połowa z zera nadal będzie zerem... W Regulaminie jest zapisane, że podstawę do obliczenia rekompensaty stanowi opłata uiszczona za przejazd wraz z miejscówką.
W kilku przypadkach taki zwrot nie obowiązuje, na przykład przy bilecie sieciowym rocznym bezimiennym.
W razie dużych spóźnień pociągów pojedziemy za darmo? Tak może zadecydować Unia Europejska.
W Komisji Transportu Parlamentu Europejskiego pojawiła się propozycja, by opóźnienie pociągu powyżej dwóch godzin oznaczało konieczność zwrócenia całej ceny biletu pasażerowi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum