Parada rozpocznie się w sobotę 27 kwietnia o godz. 13.30. Do udziału w niej organizatorzy zaprosili ponad 20 parowozów z całej Europy. Pokazy parowozów to nie jedyne – chociaż najważniejsze - atrakcje wolsztyńskiej imprezy.
Szczegółowy plan XX Parady Parowozów:
27 kwietnia:
13:15 - Oficjalne otwarcie XX Parady Parowozów
13:30 - Parada Parowozów
15:00 - Koncerty oraz konkursy familijne z udziałem m.in. Pana Japy
18:30 - Koncert Golec uOrkiestra
21:45 - Widowisko „Światło, Dźwięk Para”
22:30 - Dyskoteka – zagra Hirek Wrona
Bilety na przejazd tym pociągiem będą dostępne w sprzedaży w kasach biletowych oraz przez Internet od 18 kwietnia 2013 r.
1.odprawy osób na przejazd tym pociągiem należy dokonywać - zgodnie z indywidualnymi uprawnieniami podróżnych - na podstawie biletów jednorazowych wydawanych z zastosowaniem odpowiednich tabel opłat za bilety jednorazowe na przejazd pociągiem TLK wg taryfy pospiesznej zamieszczonych w Cenniku usług przewozowych Spółki PKP Intercity
2. pociąg zestawiony jest z wagonów klasy 2 objętych całkowitą rezerwacja miejsc do siedzenia;
3. w pociągu honorowane są bilety sieciowe, do których należy nabyć nieodpłatny bilet dodatkowy ze wskazaniem miejsca do siedzenia;
4. w przypadku biletów wydanych na przejazd pociągiem specjalnym:
a) zmiana terminu wyjazdu, przejście do innego pociągu lub pociągu innego przewoźnika albo przejazd inną drogą - nie są dozwolone,
b) zmiana stacji przeznaczenia - jest dozwolona pod warunkiem, że nowa stacja przeznaczenia jest położona na drodze przebiegu pociągu specjalnego,
c) zwrotu należności za całkowicie lub częściowo niewykorzystane bilety - dokonuje się na zasadach i warunkach określonych w RPO-IC;
5. w pociągu "Hefajstos" nie obowiązują bilety na przejazd wydane wg ofert taryfowych i specjalnych Spółki PKP Intercity;, np. Bilet podróżnika, Bilet weekendowy.
@Skolmi, odnośnie parowozu: spodziewaj się Ol49-59, wątpie, że Cargule wyślą pod niego Ty42-107. Wiesz może o której jest powrót do Poznania? Nie pamiętam, żeby rok temu Vip-Cargo w ogóle do niego wracał.
Mam pytanko czy wszyscy, którzy wykupili bilety na pociągi specjalne dostali informacje o miejscówkach. Jutro rusza Cegielski a ja poza fakturą i potwierdzeniem dotarcia wpłaty takiej informacji nie dostałem a miała być 3 dni przed wyjazdem.
Wysłany: 27-04-2013, 15:54 Turkolej i ich nieudolny system zamówień biletów.
Zamówiłem bilet na przejażdżkę pociągiem Baszta z Wolsztyna via Leszno do Gostynia.
bilet zamówiłem w czwartek na e-mail przyszło tylko potwierdzenie rezerwacji biletu.
Brak informacji gdzie mam wpłacić $$.
Teraz jak nie dostanę w poniedziałek informacji co i ja oraz gdzie mam wpłacić $$ to dzwonię w poniedziałek i ich wyzwę.
Banki 1 maja przelewów nie robią wiec tylko poniedziałek pozostaje aby wykonać przelew za bilet .
Ktoś z Was koledzy jedzie pociągiem BASZTA (do Gostynia, czwartek, 2 maja) ??
informacyjnie jedna OK z Wolsztyna oraz słowacki leciał teraz do Leszna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum