Jak wiesz tyle co wcześniej? Chyba wyraźnie zostało napisane, że nie dostaniesz podwyżki
Pracuję w PLK i nic nie wiem o żadnych dopłatach do mieszkań, chociaż ostatnio aktywnie poszukiwałem na temat mieszkań informacji zarówno w sekcji, jak i biurze ds. pracowniczych w dyrekcji. Prawdopodobnie plotka.
_________________ Manipulacja w najczystszej postaci
Co do mieszkań polecam przejść się do nieruchomości kolejowych. Oni posiadają różnorakie mieszkania ba domy nawet. Tylko wiadomo nie są w centrum miasta a gdzieś z boku, może nawet poza miastem. Blisko torów ale da się żyć. Czasem do gruntownego remontu. Stawki są niższe ale po kilkunastu latach można te mieszkania wykupywać z bonifikatą.
_________________ Ja też nie jechałem pociągiem z Warszawy do Łodzi przez Skierniewice, zawsze jechałem przez Radom.
Porozumienie w sprawie podwyżek wynagrodzeń w PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. realizowanych w latach 2012 - 2015
Zasady wprowadzania podwyżki wynagrodzeń
§ 25.
1. Wzrost średniego wynagrodzenia zasadniczego, przyjętego z miesiąca poprzedzającego podwyżki, dla pracowników Spółki wynagradzanych według ZUZP, odbywać się będzie o średnioroczny wskaźnik wzrostu cen towarów usług konsumpcyjnych za rok ubiegły ogłoszony przez GUS + 1 % (inflacja + 1%).
2. Pracodawca przystąpi nie później niż do końca marca danego roku do negocjacji ze stroną związkową, w celu uzgodnienia zasad podziału środków na podwyżkę wynagrodzeń na dany rok.
3. Podwyżki wynagrodzeń w Spółce będą przeprowadzane raz do roku od dnia 1 czerwca danego roku.
4. Podwyżki w innym terminie niż określony w ust. 1, przeprowadzane będą w przypadku zmiany stanowiska pracy lub awansu pracownika.
5. Podwyżki nie obejmą pracowników:
1) ukaranych karą porządkową,
2) znajdujących się w okresie wypowiedzenia.
6. W przypadku osiągnięcia przez Spółkę po okresie 11 miesięcy danego roku, wyniku finansowego korzystniejszego niż zatwierdzony w planie działalności Spółki na dany rok, Zarząd Spółki przeznaczy dodatkowe środki finansowe, stanowiące równowartość 8% kwoty uzyskanej poprawy tego wyniku, na nagrody dla pracowników, które będą wypłacane w uzgodnieniu z partnerami społecznymi
do końca danego roku.
§ 26.
Przyznanie w każdym roku, począwszy od 2013, podwyżki przewidzianej niniejszym Porozumieniem, na zasadach w nim określonych, wymaga co roku, uprzedniego podjęcia w tej sprawie uchwały Zarządu Spółki oraz wyrażenia zgody na zaciągnięcie zobowiązań z niego wynikających przez Radę Nadzorczą albo Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy, jeżeli Statut Spółki tego wymaga.
To są ustalenia dotyczące ogólnego corocznego wzrostu wynagrodzenia dla wszystkich pracowników. Nie ma tu żadnej wzmianki o podwyżce po ukończeniu studiów.
_________________ Manipulacja w najczystszej postaci
PLK się nie dokłada do mieszkania, nawet jak będziesz miał do pracy 100km a będzie to teren sekcji to się nie dorzucą. Co innego jest z biletem miesięcznym bo jednej grupie pracowników zwracają koszta a drugiej już nie.
Mieszkań kolejowych nie ma ale są za to domy kolejowe. Tj wejdz na stronę nieruchomości kolejowych i tam poszukaj sobie do wynajmu. Oczywiście nie są to super domy a więkoszść z nich należy się porządny remont, to możesz w przyszłości wykupić je na własność
_________________ Ja też nie jechałem pociągiem z Warszawy do Łodzi przez Skierniewice, zawsze jechałem przez Radom.
To są ustalenia dotyczące ogólnego corocznego wzrostu wynagrodzenia dla wszystkich pracowników. Nie ma tu żadnej wzmianki o podwyżce po ukończeniu studiów.
W tym co wrzuciłem to chodziło mi o to czy ktoś wie jak ma to wyglądac. Czy to zwykła waloryzacja jak co roku?
A odnośnie posta wyżej powiem tak, PLK sponsoruje wynajem mieszkania i na to jest stosowny dokument w intranecie. Warunek jedyny to umowa wynajmu mieszkania i praca 100km od miejsca zameldowania, pokrywają chyba do tys zł
[ Dodano: 28-04-2013, 16:07 ]
Up
Uchwała 193/2013 z dnia 05 marca 2013 w sprawie przyjęcia zasad dofinansowania wynajmu lokali mieszkalnych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum