Napewno trasa przez Frombork znacznie poprawiłaby frekwencję, szczególnie okres wakacyjny, ale wydaje mi się, przedłużenie relacji np. do Malborka byłoby jeszcze lepszym rozwiązaniem. Pociągi Braniewo - Malbork miałyby większe zapełnienie, wymienność pasażerów.
Przy sensownych godzinach odjazdów z Elbląga i skomunikowaniu z regio przyjeżdżającymi z Malborka/Gdańska, wcale nie jest powiedziane, że te pociągi do Braniewa są na straconej pozycji.
Na razie ludzie są przekonani do komunikacji autobusowej, potrzeba czasu żeby pasażer wrócił do pociągu.
Niewiem ile szynobusów ma W-MZPR ale można połączyc obiegi Olsztyn-Braniewo z Braniewo-Elbląg, obowiązkowo skomunikowane w Elblągu z Tczewem/Gdynią.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum