no to co za problem się go pozbyć ja z miłą chęcią pomogę - jeśli to ma pomóc komunikacji w Białowieży i Hajnówce...
Na jakim Ty świecie żyjesz? W naszym kraju rządzą układy i układziki. PRy mają swoich ludzi w Urzędzie Marszałkowskim. W tej materii nic się nie zmieni. Marszałek też nie ma chęci dawania większej kasy na przewozy kolejowe. Mało tego, dwa dni temu upaństwowili PKSy, więc może chcą część pociągów zastąpić autobusami. Co do Białowieży, to starostwo hajnowskie wzięło sprawy w swoje ręce i zamierza samemu powolutku remontować tę linię. Na początek ma jeździć jakiś pociąg turystyczny do Hajnówki. Ale to wciąż za mało. Tutaj ludziom brakuje chęci, a pani dyrektor podlaskiego ZPR brakuje wizji rozwoju siatki połączeń na terenie województwa.
ale ja mówię o fizycznym pozbyciu się a tak na poważnie to mam nadzieję że coś ruszy bo szkoda takich tras...u nas na południu Polski tylko się mówi że się walczy a i tak g... z tego jest choćby nawet odcinki Chabówka - Nowy Sącz czy Wadowice - Trzebinia...ludzie tylko piszą na forum i na tym koniec
_________________ wolność słowa - nie blokować SKALNICY!!!
let_it_be, kilka wagonów nalezacych do PR stoi w B-ku. OIDP jeszcze w Suwałkach coś stoi. Maja jeszcze SM42 orocz SU45
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
KMy nie mają lokomotyw spalinowych, a piętrusy są potrzebne na bardziej zapełnionych trasach. Można by było np. puszczać dwa wagony z Łukowianką i odpinać w Siedlcach, ale dalej problemem jest brak lokomotywy. Skład wagonowy generuje naprawdę duże koszty, dużo większe, niż SZT.
A co do SZT z Hajnówki (Białowieży) do W-wy Wschodniej, to nie ma to sensu.
KM mają manowskie 627/628
Poc. 70821/80720 Tłuszcz-Czeremcha p. WWsch
Obiegi są z Siedlcami ale nie wczytywałem się dokładnie.
let_it_be, kilka wagonów nalezacych do PR stoi w B-ku. OIDP jeszcze w Suwałkach coś stoi. Maja jeszcze SM42 orocz SU45
w Białymstoku nie stoją żadne wagony, 2-3 miesiące temu 2x1kl i 6-7 dwójek zostało wyciągniętych spod DEPA i pociagnięte na kasacje bo nie były gotowe do jazdy, w Suwałkach stoi kilka wagonów ale czy PRów nie wiem, co do lokomotyw mają jedną SM42 na chodzie która nie może wyjeżdżać za obręb stacji jedynie wyjeżdża po zepsutego EZTa bądź SZT. Więc piszesz Głupoty!!
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
siwiutki91, nie pisze głupot, wiem jakie wagony jaki maja przydział, problem tylko z rewizjami, ale wagony jak najbardziej są, co po NR moga smigac smialo. wiec ty piszesz głupoty he. nie klocmy sie , zasiegnij opinii w dziale gospodarowania taborem w PR białystok.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
siwiutki91, dokładnie to nie pamiętam, ale gdzieś na postojowych w krzakach, daleko odstawione przynjmniej tak było w maju br.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum