Dzisiaj 2 razy w krótkim czasie miałem critical error i brak możliwości wejścia na forum. Wywala błędy przy kasowaniu postów. Oznacz wszystkie posty jako przeczytane nie działa. Admin powinien naprawić ten ...... skoro podjął decyzję o zmianie serwera. Ale lepiej jechać na urlop.
pawel78, może zmień komputer lub przeglądarkę internetową, bo jakoś ja żadnych problemów nie mam. Co do zmiany serwera... Zmiany dokonał nasz provider. Jest to firma należąca do Niemców. Nikt nas nie pytał o zdanie. Tylko poinformował, że przenoszą usługi ze starego serwera na nowocześniejszy. Tak więc zamiast się irytować, jedź na urlop. Temat zamykam do powrotu Pirata z wakacji. Nie on administruje serwerem i nie on jest autorem skryptu forum, ale w miarę możliwości postara się rozwiązać zgłaszane problemy, w swoim wolnym czasie.
_________________ "Aby dowiedzieć się kto naprawdę tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno ci krytykować" - Voltaire.
Pytanie do administratorów:
czy macie techniczne możliwości ( nie wiem z jaką kasą to się może wiązać ) udostępnienia możliwości lajkowania postów innych użytkowników?
Jest tu na forum sporo osób mających dużą wiedzę na różne kolejowe tematy i fajna byłaby możliwość "podziękowania czy przybicia piony" takim lajkiem pod postem.
_________________ Fundacja Ratowania Zabytków www.zabytki.org
robertrush, to nie jest Facebook. Lajki, unlajki, łapki w górę, łapki w dół... Zaraz powstaną multikonta i towarzystwa wzajemnej adoracji. Wystarczy zobaczyć co dzieje się w komentarzach na jednym z portali kolejowych, przez niektórych określanym mianem "Rynsztok Kolejowy".
Permanentny hejt niestety zawładnął środowiskiem mikolskim, więc ścisła moderacja i eliminacja wszelkiej lajkowej aktywności to konieczność, bo wytworzy się mikolskie szambo. A my, w przeciwieństwie do portali kolejowych, nie świadczymy usług asenizacyjnych!
Na forum jest dostępna opcja oceny komentarzy (Pomógł), ale nigdy nie była aktywna. I nie będzie. Podziękować komuś czy przybić pionę można w PW.
Proszę o podpowiedź, bo od pewnego czasu nie widzę opcji wejścia do albumów ze zdjęciami. Widzę tylko te ostatnio dodane ale nigdzie nie widzę możliwość zajrzeć do albumów. Coś się zmieniło?
sabatnik, masz zablokowane JavaScript w przeglądarce. Menu jest pod logiem (ciemny pasek na twoim screenie). W menu w stopce forum dodamy link do albumu.
Szkoda ,że nie ma możliwości dokonania jakiejś drobnej wpłaty na utrzymania forum za pośrednictwem karty płatniczej lub zwykłego przekazu pocztowego ,a jeśli jednak jest to niech ktoś z adminów poda wzór do wypełnienia druczku.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-08-2017, 10:28
Dlaczego umieszczając nowy post w sytuacji, gdy było się ostatnim odpowiadającym w temacie, nie pojawia się on jako nowy, tylko modyfikacja poprzedniego? Bez zmiany daty wpisu, bez informacji dla forumowiczów o modyfikacji.
dddbb, jeżeli użytkownik (nie dotyczy administracji forum) napisze dwa posty pod rząd, zostaną złączone w jeden. Ma to zapobiec bezsensownemu nabijaniu postów. Niektórzy forumowicze zamiast edytować swój post, w krótkim czasie dopisywali kolejną myśl w oddzielnym poście i tworzył się łańcuszek postów tego samego użytkownika forum. Zrobiłem z tym porządek i jest jak jest.
Do rozważenia więc, jeśli nie rozdzielenie postów, gdy są dopisywane po jakimś czasie (1-3 dni), to przynajmniej oznaczenie ich z datą modyfikacji. Tym sposobem korzystając z przydatnego skrótu "zobacz posty od ostatniej wizyty" (czy jakoś tak), informacja o nowym wpisie będzie się pojawiać, trudniej będzie ją przegapić. Póki co zdarza się pominąć interesujące wpisy czy odnośniki do artykułów, bo winą użytkownika jest tylko to, że często się w temacie udziela.
Ten sam problem występuje bez względu czy stary Symbian czy nowy Android Nougat. Otóż wchodzę na stronę (będąc zalogowanym) i klikam aby pokazało nowe posty, czytam je, potem klikam aby oznaczyło jako przeczytane. I tu pojawia się problem. Muszę ponownie zalogować się aby uznało je za przeczytane. Używałem przeglądarki Chrom i Operę Mini.
Problemów nie ma pod Windows na Operze.
[ Dodano: 26-05-2018, 18:33 ]
Korekta: Pod Operą na Windowsie też nie działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum