Cena wzrasta w przypadku jednorazowych o 8% a w przypadku miesięcznych o 10%
Pociagow coraz mniej, jadą coraz dluzej, rozklad zmienia sie co miesiac, a do tego zniechęconych podroznych dodatkowo zniecheca sie podwyzka o ..... 10%. Niedobrze, spora część podroznych na 100% odpłynie do busów.
Pytanie odnośnie tej oferty. Jechałem pociągiem na odcinku Tarnów-Grybów w odstępie paru dni w obie strony. W Tarnowie w kasie PR sprzedano mi bilet w promocji "Połączenie w dobrej cenie" na odcinek Tarnów-Nowy Sącz w cenie 4,41 (ulga 51%, kod 506).
Praktyka jest mi znana, co roku przy okazji tej promocji zarówno w Tarnowie jak i w kasie w Grybowie (jak jeszcze istniała) sprzedawano mi bilet na cały odcinek do NS. Myślałem, że to w celu, aby można było zastosować tę promocję i dzięki temu wyjdzie taniej niż w normalnej taryfie bilet do Grybowa.
To przekonanie podważył konduktor w IR Nikifor do Krakowa, który sprzedał mi bilet na odcinek Grybów-Tarnów w normalnej taryfie (oczywiście na tym odcinku w tym IR jest taryfa regio, na bilecie kod 220). Bilet kosztował 4,13. Czyli w promocji bilet miałem 28gr drożej
I o co tu chodzi? Czy może w poprzednie lata w tej promocji było taniej i kasjerki z przyzwyczajenia sprzedają bilet promocyjny, choć normalna taryfa wychodzi ciut taniej?
Jest to nic innego jak wymysł PR, który na niektórych odcinkach się sprawdza jest to oferta o nazwie Bilet Sądecki więcej informacji na stronie Przewozów Regionalnych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum