Witajcie. Mam do Was pytanie odnośnie pociągu TLK Monciak relacji Krynica - Gdynia Gł. Sprawdzałem zestawienia składów na stronie PKP IC i doczytałem się, że na tym połączeniu w składzie będzie jechał jeden wagon sypialny nr 42. Czy ktoś miał okazję jechać w tym wagonie? Ciekaw jestem, czy jest po modernizacji, czy ma jakieś udogodnienia, itd. Szczerze mówiąc najbardziej mnie interesuje, czy w przedziałach są zainstalowane jakieś gniazdka elektryczne (230V). Przede mną szykuje się 18-godzinna podróż i taki kontakt byłby dla mnie zbawieniem, bo mój komputer nie wytrzyma na baterii dłużej, niż 4 godziny.
GPSGrzegorz, wydaje mi się, że jeździ ta po modernizacji i ma gniazdka. Jeśli nawet ta starsza to i tak jest bardzo wygodna, ale to kwestia gustu. Jeśli oczekujesz sprawne gniazdka to musiałaby jechać po modernizacji, ale chyba tak.
Na jednym obiegu jeździ nowsza sypialka
https://www.youtube.com/watch?v=juivdrvAGO8
ale jak na drugim, nie wiem.
Nowszy wagon to tak jak na filmie, drzwi odsuwane, wyświetlacz, lub bez wyświetlacza. Starsza wersja to normalne, otwierane ręcznie drzwi i bez wyświetlacza. Widać to gołym okiem, że ta nowsza a inna starsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum