Tak właśnie zrobię. Poinformuję o której faktycznie pociąg odjechał.
Pozdrawiam
[ Dodano: 21-05-2013, 13:09 ]
smalec111 napisał/a:
Tak właśnie zrobię. Poinformuję o której faktycznie pociąg odjechał.
Pozdrawiam
Odjechał o 00:10.
Niestety zamiast slippeterki , podstawili wagon 1 klasy. W dodatku klima chłodziła całą drogę.
Pasażerowie przemarznięci. Ogrzewanie włączyli dopiero w Rzepinie.
Kiepura bije rekordy. Dziś do Polski wjechał +298minut. Wjedzie do Polski, zrobi szybkie kółeczko po Grochowie i zaraz wyjedzie z powrotem. Wagony do Moskwy zapewne pojadą Polonezem.
Kiepura bije rekordy. Dziś do Polski wjechał +298minut. Wjedzie do Polski, zrobi szybkie kółeczko po Grochowie i zaraz wyjedzie z powrotem. Wagony do Moskwy zapewne pojadą Polonezem.
Bo z wiązku z uszkodzeniem mostu na Łabie pod Wolfsburgiem , odc. Hannover - Berlin jedzie objazdem. Ktoś wie którędy ? ICE jadą linią południową z Fuldy przez Erfurt, Halle. KIEPURA również "cofa" się do Fuldy ?
Na stronie DB jest napisane, że IC na linii Amsterdam - Osnabruck - Hannover - Berlin jeżdża objazdem przez Magdeburg, więc Kiepura chyba też tak jeździ.
Choć wdg. strony bahn.de opóźnienia spowodowane przekierowaniem pociagów powinny dochodzić max. do 1h, a tutaj bum 5h.
Ktoś wie którędy ? ICE jadą linią południową z Fuldy przez Erfurt, Halle.
kiepura od hannoveru idzie linia 310 ( KBS 310 ) przez braunschweig-helmstedt-magdeburg-brandenburg-berlin.
teoretycznie czas jazdy wydluza sie ta trasa o +- jedna do 1.5 godziny . w praktyce moze byc sporo wiecej gdyz ta trasa teraz jest zapchana do granicy mozliwosci i kiepura w nocy musi sie podzielic trasa z masa pociagow towarowych .
znam ta linie bardzo dobrze gdyz jezdze tam skladami towarowymi i KBS 310 naprawde teraz jest obciazona jak nigdy.
linia hannover berlin przez wolfsburg ( KBS 301 ) ma byc zamknieta do konca roku...
ale kiepury nie ma w projekcie nowego RJ 2013/2014, sprawdziłem. Jeżeli chodzi o kierunki na zachód Europy są tylko BWE i BWG, czyli najdalej do Berlina. Próżno szukać tam kiepury. Nie ma tez Vltavy co może świadczyć o tym, że RZD kasują bezposrednie wagony Moskwa - Amsterdam/Bazylea, czyli wszystko układa się w całość bo te wagony przechodzą na Kiepurę.
Od nowego rozkładu slipareta ,kuszeta i polskie sypialne będą dołączane do ostatniego BWE z Warszawy i pierwszym z Berlina. Będą dołączane do CNL do Amsterdamu.Rosyjskich i Białoruskich ma nie być.
A posiada ktoś szczegółowy rozkład jazdy Kiepury? Tj. także z odjazdami? Niestety w wyszukiwarkach podawana jest jedynie godzina przyjazdu do stacji za granicą.
teoretycznie czas jazdy wydluza sie ta trasa o +- jedna do 1.5 godziny . w praktyce moze byc sporo wiecej gdyz ta trasa teraz jest zapchana do granicy mozliwosci i kiepura w nocy musi sie podzielic trasa z masa pociagow towarowych .
W czwartek miałem +120 minut w Dortmundzie i musiałem się przesiadać, bo dalej Janek jechał
z pominięciem Kolonii. W Kolonii przesiadałem się na Thalysa i chociaż bilet na tego który mi uciekł mi podbili, to bez rezerwacji musiałem skakać z miejsca na miejsce.
Czemu wiedząc co się dzieje Niemcy utrzymują stary rozkład :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum