@Rumburak
dziękuję za info, nie widziałem instrukcji bo nie przewinąłem na dół strony PR/regiokarta.
Najbardziej ciekawiło mnie czy mając wcześniej półroczną kartę można wyrobić roczną z rabatem
czy wg schematu-rabat na roczną po rocznej i tak samo dla półrocznej.
Zamawiam kartę na dworcu, bo z pokwitowaniem mogę podróżować ze zniżką już w najbliższy piątek
a na kartę przez internet trzeba poczekać...
A przelewy elektroniczne wykonuję, ale tylko z komputera dla klientów banku.Nie można z takiego wejść na inne strony www np. zamówić regiokartę na stronie PR.
Nawet nie wiem czy mam lubić przesyłki pobraniowe bo nigdy takiej nie odbierałem [raczej nie - droższy cennik] Taką od PR-ów polubiłbym, bo jest za darmo.
Orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie szykują się jakieś promocje związane z RegioKartą, np. na podstawie kodu, jak miało to miejsce w roku ubiegłym?
ciekawiło mnie czy mając wcześniej półroczną kartę można wyrobić roczną z rabatem
czy wg schematu-rabat na roczną po rocznej i tak samo dla półrocznej.
Nie ma ograniczeń, można zmieniać typ karty a rabat zostaje. Ważne jest (przynajmniej przy zamówieniu internetowym), żeby przy zamówieniu podać numer ostatniej używanej karty, i żeby podać dokładnie takie same dane właściciela. Inaczej system nie przyjmuje zamówienia.
Z okazji Dnia Babci i Dnia Dziadka Przewozy Regionalne obniżają cenę REGIOkarty SENIOR. Wystarczy w poniedziałek 23 stycznia kupić Super Express, z dodatku Najlepsze Lata wyciąć kupon promocyjny i przed końcem stycznia zamówić w kasie REGIOkartę SENIOR.
Po przejściu na emeryturę można odkrywać Polskę na nowo, podróżując pociągami. Dobrym pomysłem na zaplanowanie tańszych wojaży jest zakup REGIOkarty SENIOR. Wygląda jak karta kredytowa i bez kłopotu mieści się w każdym portfelu. Przez cały rok umożliwia pasażerowi, który ukończył 60 lat, kupowanie tańszych (do 30%) biletów jednorazowych i okresowych na wszystkie pociągi pięciu regionalnych przewoźników: Przewozy Regionalne, Koleje Dolnośląskie, Koleje Śląskie, Koleje Wielkopolskie i Arriva RP.
Normalnie REGIOkarta SENIOR kosztuje 49 zł. Z okazji Dnia Babci i Dnia Dziadka można zaoszczędzić 20% tej sumy, czyli okrągłe 10 zł, co dla emeryta może nie być bez znaczenia. Wystarczy w poniedziałek 23 stycznia kupić Super Express, z dodatku Najlepsze Lata wyciąć kupon promocyjny i między 23 a 31 stycznia udać się do kasy biletowej Przewozów Regionalnych po promocyjną kartę w cenie 39 zł.
Do kas zapraszamy z aktualnym zdjęciem (w rozmiarze 2,5 x 3,4 cm), które posłuży do wyrobienia indywidualnej REGIOkarty. Prawo do korzystania z atrakcyjnej cenowo taryfy RAZEM zyskuje się jednak już w momencie złożenia zamówienia w kasie i opłacenia należności. Do czasu otrzymania karty podróżny podczas kontroli w pociągu oprócz biletu okazuje otrzymaną w kasie kopię zamówienia wraz bonem fiskalnym oraz dokumentem ze zdjęciem potwierdzającym tożsamość.
Mam pytanie odnośnie łączenia zniżek, czyli np. studencka + regiokarta. Domyślam się, że nie każdy kasjer/kasjerka miał/a okazję do wystawienia takiego biletu, no i znając różne perypetie związane z taryfami i promocjami, może i nie wszyscy o nich wiedzą Jaki jest kod zniżki dla RegioKarty? Czy prosząc o bilet z tą kartą prosić o zniżkę w taryfie Razem, czy to zupełnie inna oferta?
Kupując REGIOkartę w walentynkowej promocji możesz sprawić przyjemność bliskiej Ci osobie! Za drugą REGIOkartę zapłacisz 50% mniej! Wystarczy, że między 10 a 14 lutego odwiedzisz kasę Przewozów Regionalnych lub skorzystasz z „wirtualnego okienka” na stronie www.i-pr.pl
Kolej to wciąż bardzo romantyczny sposób przemieszczania się, a podróże – te dalsze, i te bliższe – warto dzielić z najbliższymi. Z okazji Święta Zakochanych Przewozy Regionalne proponują swoim dotychczasowym i nowym Klientom specjalną ofertę dla dwojga. Wszyscy, którzy zdecydują się kupić dwie REGIOkarty w weekend przed Świętem Zakochanym lub w same Walentynki otrzymają 50-procentową zniżkę na kupno drugiej REGIOkarty każdego rodzaju – rocznej, półrocznej oraz REGIOkarty SENIOR.
REGIOkarta to pierwszy element programu lojalnościowego dla tych, którzy chcą zaoszczędzić czas i pieniądze oraz cenią bezpieczeństwo podróżowania i ekologię – czyli po prostu podróżują pociągami Przewozów Regionalnych. Dzięki REGIOkarcie można zaoszczędzić nawet do 30% kupując bilety jednorazowe, a dojeżdżający codziennie do pracy, szkoły czy na studia (korzystający np. z biletów miesięcznych i kwartalnych) zyskują do 15%.
Ten praktyczny prezent można podarować również większej liczbie znajomych i przyjaciół, bowiem nie tylko drugą kartę, ale też czwartą, szóstą, ósmą itd., można kupić 50% taniej. Składając wniosek, należy pamiętać, aby przy drugiej i każdej kolejnej karcie podać taki sam adres do wysyłki, jak w przypadku pierwszej osoby. Szczegółowe informacje na temat REGIOkarty znajdują się w serwisie internetowym PR.
Zapraszamy do walentynkowych zakupów w kasach biletowych Przewozów Regionalnych lub do internetowego systemu sprzedaży biletów. A 14 lutego na pasażerów pociągów PR będą czekały słodkie niespodzianki.
hej
mam pytanie do zorientowanych:
przymierzam się do kupna półrocznej regiokarty i wyczytałam, że na jednorazowe bilety jest "do 30%" czyli zawsze jest 30% czy może być np 15% czy może to jaka zniżka zależy od kilometrów?
w najbliższym czasie szykują mi się wyjazdy pociągami Interregio na trasie ostrow wlkp-krk gdzie cały bilet kosztuje 44,50zl, jak i kalisz -wwa(43zl) + osobówkami na trasie kalisz-poznan(22zl) kalisz-lodz(20,50zl), rozumiem ze jeśli będę miała regiokarte to na każdy z tych biletów mam zniżkę 30%??
Tak, na każdy z tych biletów dostaniesz zniżkę ok. 30% (delikatne wahania wynikają z zaokrągleń).
Zniżka ok. 15% dotyczy biletów na 1. klasę, oraz biletów okresowych.
Ceny biletów na pociągi bezpośrednie (bez przesiadki) z REGIOkartą lub bez niej możesz sprawdzić sobie korzsytając z serwisu http://www.biletyregionalne.pl - nie musisz finalizować zakupu biletu, tylko sprawdzić cenę
Słuchajcie mam pytanie odnośnie zniżek na REGIOkarcie. Otóż na tą chwilę jestem studentem i dojeżdżam na uczelnię pociągami REGIO. Jak wiadomo zniżka studencka to 50% Na stronie PR przeczytałem, że zniżki na REGIOkarcie wynoszą 30% na bilety jednorazowe i 15% na miesięczne. No właśnie i tutaj pojawia się moje pytanie:
Czy można łączyć obie zniżki jeśli chodzi o bilety miesięczne Tzn. czy po zakupie REGIOkarty będę miał żniżkę 65% (50% + 15%) na bilet miesięczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum