Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego przedstawiły aktualny wykaz linii, na których są honorowane bilety Euro-Nysa od 1 września 2013 r.
W Polsce obszar ZVON obowiązuje na liniach:
Jelenia Góra – Lwówek Śląski
Jelenia Góra – Szklarska Poręba Górna – Harrachov
Jelenia Góra – Lubań Śląski – Zgorzelec
Görlitz – Zgorzelec – Węgliniec – Bolesławiec
Jelenia Góra - Karpacz
Niemcy w swojej ofercie mają m.in. linie: Bischofswerda – Bautzen – Görlitz, Zittau – Görlitz – Spremberg, natomiast w Republice Czech: Tanvald – Zelezny Brod, Turnov – Bakov nad Jizerou, Raspenava – Bily Potok pod Smkrem, Liberec – Ceska Lipa.
Bilet całodzienny EURO-NYSA obowiązujący w obszarze ZVON kosztuje 25 zł, bilet zbiorowy dla grupy 5 osób – 75 zł, natomiast bilet rowerowy 10 zł.
Czy na bilecie grupowym Euro-Nysa mogę poruszać się w pojedynkę?
Chciałbym kupić EuroNysę w Zgorzelcu i przejechać samemu do stacji stykowej Spremberg, gdzie dosiedliby się moi znajomi, wracający z Cottbus. Czy tak się da?
_________________ W ŚWIECIE IMITACJI DOSKONAŁYCH SZTUKA RODZI SIĘ Z PRZEKŁAMAŃ W KOPIOWANIU.
Gaspares, jest taka możliwość, wiem bo tak samo ostatnio zrobiłem, ale podróż rozpocząłem z Bolesławca
takie pytanko, dlaczego kasjerki nie potrafią wstawić biletu Euro Nysa? w Czechach jak i w DE bez żadnego problemu kupuje bilety, a u nas nie da się !! ostatnio miałem taką sytuację na dworcu w ZG, czekałem ponad 20 minut aż łaskawie poszuka dla mnie kodu na bilet
Jedinym - jest ze ZVON niedaje sie kombinowac s VVO po polskej stronie. Mojim zdaniem bylo by wygodnego wspolniego biletu ZVON + VVO. To juz bylo by tez dostempu na Dresden i za daleko do Czech.
Szanowni koledzy!
Ta kwestia pojawiła się już wyżej u użytkownika Darthlol, ale chciałbym uściślić. Czy kupię bilet EuroNysa w kasie na dworcu w Zielonej Górze? Wielkie dzięki za odpowiedź!
Na stronie piszą , że we wszystkich kasach PR w Polsce. W sobotę kupiłem w Opolu bez problemu, podaj kod oferty 20, bo pewnie poza Dolnym Śląskiem nie będą znać (kasjerka w Opolu nie znała).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum