mkfilmykolejowe,
Pierwszy przejazd to piękny przeżycie, szczególnie część Mazurska, ale tylko, gdzie nie jechało się tą trasą. Sam w tamtym roku przejechałem 3 razy TdP i z każdym razem coraz bardziej wykańczała ta podróż, szczególnie w upalne dni.
mkfilmykolejowe, w który dzień planujesz wyjechać? Mnie się od jakiegoś czasu marzy przejechać całą trasę TdP, ale jakoś nie mogłem znaleźć chętnych do towarzystwa. Zastanawiam się czy nie zmienić swoich planów weekendowych i nie załapać się z Tobą. Z powrotem z Gdyni moglibyśmy wrócić dawnym Słowińcem i w ten sposób w dwa dni objechalibyśmy kawał Poski
Jakby dobrze wypaliło to bym dołączył na części trasy, mianowicie 61200 Karkonosze do Wawy Centralnej, potem na TDP do Gdyni, i najprawdopodobniej powrót 56512 Rozewie. Ale w tej chwili cały wyjazd weekendowy jest ustawiony pod (F)
PS. Jeżeli ktoś się dzisiaj wybiera na podróżniku to dajcie znać. Plan week:
53202 Gdynia-Kraków
15411 Kraków-Zakopane
35202 Zakopane-Warszawa
Olsztyn - Iława w długi weekend też może być tłoczno, powód - festiwal reagge w Ostródzie (bardzo dużo ludzi przyjeżdża pociągami, których jest stosunkowo mało, to nie Przystanek Woodstock, nie ma nawet 1 dodatkowego składu).
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Właśnie mam za sobą pierwsze swoje kółeczko. Z racji tego, że w długi weekend mam inne plany, postanowiłem sobie zrobić coś tydzień wcześniej.
Było:
41100 Katowice - W-wa Centr.
28500 W-wa Centr. - Hel
R 93536 Hel - Gdynia Gł. (2x SA138)
53202 Gdynia Gł. - Katowice
Jeśli chodzi o 53202, to na starcie w Gdyni było dość spokojnie. W Sopocie i Gdańsku dosiadło się sporo osób. Na następnych stacjach miny osób czekających na podjeżdżający właśnie skład nie były wesołe. Choć w Tczewie i Malborku, na pewno kilkanaście osób wysiadło. Ale jak komuś zależało na pojedynczym miejscu, to chyba nie było problemu. Bodajże w Działdowie wsiadła grupka młodzieży, która zawaliła bagażami część korytarza w moim wagonie. W W-wie Centralnej wysiadło dużo osób, z mojego przedziału wysiedli wszyscy oprócz mnie, wcześniej wspomniana młodzież także znalazła sobie przedziały. W sumie wagony do Krakowa są w dalszej części składu, więc może ecavon nie będzie miał problemu.
W Katowicach opóźniony 30 min.
Troszkę zmieniłem plany podróży w stosunku do wcześniejszych założeń. Takie cztery warianty, rózniące, sie tylko w rejonie pomorza. Co o nich sądzicie? Jak może być z przesiadkami? Ktoś chętny się gdzieś na trasie doczepić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum