i do tego 159 zł na uczniów, 139 zł na studentów, 239 zł dla podróżujących w dni pon-pt; 10% ulga dla wykupujących więcej niż jeden karnet, 50% taniej dla TLK, 40% taniej dla Ex w taryfie rewelacyjnej, 10% taniej w przypadku podróży tylko na same m-sca siedziące, 20% zwrot w przypadku opóźnienia większego niż godzina, w przypadku większego niż 3 godziny - 45% zwrot. Coś pominąłem ?
Może jeszcze wprowadzić 5% ulgę dla tych niekorzystających z toalety - zmniejszone zużycie wody
endrju, zapomniałeś dodać, że ulgi się sumują? Jak wykupisz dwa karnety na TLK tylko na miejsca siedzące, i pociąg spóźni się 4 godziny to jeszcze Ci zapłacą za skorzystanie z tej oferty
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-03-2012, 14:00
Wakacje 1 klasa, to byla oferta strzal w dziesiatke !
Co sie dziwic, skoro siedziba PKP Intercity w Warszawie przy Zelaznej jest 2 minuty drogi od hotelu Hilton ... Oni pewnie mysla, ze cala Polska wyglada i zarabia tak, jak w centrum Warszawy... Dlatego 5 zl za miejscowke to dla Warszawiaka tyle co splunąć. Za 5 zl na prowincji to mozna busem na odleglosc 50 km przejechac..
Dla mnie to nic nie warta oferta, bo wyjdzie drożej niż 3 odcinkowe bilety z Krakowa do Gdańska na TLK taryfa 100% !!! (są takie po 69 zł). To co to za promocja? Fakt wyjdzie taniej niż bilety na analogiczny EIC, ale ja nie jeżdzę i nie potrzebuję jeździć EIC. Jeśli nie rozumieją że trzeba zrobić analogiczną tańszą ofertę tylko na pociągi TLK (konkurencja dla Regio Karnetu) to tylko dla nich źle, bo bogaci i tak będą odchodzić do samolotów lecących godzinę. Powinni więc promować TLK dla zwykłych ludzi a nie EIC. Cóż ja pozostanę w weekendy przy bilecie Podróżnika a w tygodniu przy Regio Karnecie na IR.
Dla mnie to nic nie warta oferta, bo wyjdzie drożej niż 3 odcinkowe bilety z Krakowa do Gdańska na TLK taryfa 100% !!! (są takie po 69 zł). To co to za promocja? Fakt wyjdzie taniej niż bilety na analogiczny EIC, ale ja nie jeżdzę i nie potrzebuję jeździć EIC.
Ty nie jeździsz, ale inni jeżdżą. Trudno o ofertę, która zadowoliłaby wszystkich.
Cytat:
Jeśli nie rozumieją że trzeba zrobić analogiczną tańszą ofertę tylko na pociągi TLK (konkurencja dla Regio Karnetu) to tylko dla nich źle, bo bogaci i tak będą odchodzić do samolotów lecących godzinę.
Może rozumieją, a nie chcą, gdyż zależy im na innej kategorii klientów i do niej adresują tą ofertę?
Cytat:
Powinni więc promować TLK dla zwykłych ludzi a nie EIC.
I znowu to samo... Do obrzydzenia. TLK - dla zwykłych ludzi, EIC - dla burżujów. Jestem "zwykłym człowiekiem" (cokolwiek to w Twoim mniemaniu znaczy) - wybieram EIC.
Cytat:
Cóż ja pozostanę w weekendy przy bilecie Podróżnika a w tygodniu przy Regio Karnecie na IR.
No i bardzo dobrze! Jednak są oferty, które nawet Ciebie zadowolą? Ty jeździj sobie IR i TLK, inni EIC, czy czymkolwiek zechcą. Swoją drogą, może to i lepiej, że ceny biletów, nawet te promocyjne na pociągi EX, EIC są tak zaporowe? Można uniknąć tego typu roszczeniowej klienteli i spędzić podróż w spokoju.
Może rozumieją, a nie chcą, gdyż zależy im na innej kategorii klientów i do niej adresują tą ofertę?
W takim razie dlaczego przekazano pociągi pospieszne firmie którą interesuje "inna kategoria klientów"? Czy nie można było zostawić ich w firmie dla której ci klienci byli najważniejszymi klientami a pospieszne były produktem flagowym. Taka firma by się starała o klientów pociągów pospiesznych a Inter City by sobie miało te swoje EIC i Ex i sobie zadowalało "swoją kategorię klientów".
Już jest. Przed chwilą opublikowałem go w Niezbędniku Podróżnego - TUTAJ
W niedzielę informacja o tym pojawi się w zakładkach "oferty promocyjne" także w działach EIC, Ex, TLK - ze względu na to, że oferta będzie dostępna w sprzedaży dopiero od 12 marca.
Każdy sam musi ocenić przydatność i korzyść z produktów oferowanych przez przewoźników.
Trudno aby zadowolony był każdy, zawsze może być lepiej a pojawienie się oferty stanowi poszerzenie wolumenu dla kolejnej dedykowanych grupy pasażerów.
Oczywiście, że każdy potencjalny użytkownik oferty ocenia ja pod względem indywidualnym czego sam jestem przykładem.
Kolejna dodatkowa promocja/oferta to kolejny/dodatkowy plus dla IC.
_________________ Fundacja Ratowania Zabytków www.zabytki.org
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum