Z miejscówką sprawę udało się ogarnąć w pociągu...
Co do Parady... to sutnym widokiem jest rdzewiejąca Piękna Helenia na bocznym torze... W samej paradzie udział wzięło 14 maszyn, plus dwie niemieckiego musiały szybko udać się na obrotnicę w Lesznie. Reszta tradycyjnie super.
Odjazd z Poznania pociągów specjalnych... wiele osób myliło się, w którzy pociąg mają wsiąźć. 4a Cegielski, 4b VIP - Cargo a odległość między peronami duża.
Tak leciały szybko na obrotnicę do Leszna.
Napisz mi proszę Kolego jak z tymi miejscówkami na TURkolej załatwiłeś
Kiedy i o której godzinie Słowacy maja odjazd z Wolsztyna ?
Helena paradę podziwiała sobie na bocznicy przy stanowisku do nawęglania, posłużyła nawet niektórym jako miejscówka do oglądania parady... kolory też bardziej blade, jakby rdza ją zaczęła ruszać.
Udało mi się nawet na terenie parowozowni umiejscowić 4 letniego syna na podeście na reflektory przy torach, więc miał miejscówkę prawie Super Vip z widokiem na obrotnicę oraz tory przejazdowe. Trochę pogoda nie dopisała, ale przed imprezą przestało padać, więc nie ma co narzekać. Rok temu upalnie - czyli było bardziej męczono. Na pokazie dźwięk, para... nie byłem, generalnie skorzystałem z Cegielskiego. Na plus prezenty dla dzieciaków - kalendarze, dodatkowo dzieci do 4 lat zgodnie z przepisami za 100% zwolnienia. Trochę zamieszania było z odjazdem pociągów z Poznania, ludzie myli pociągi... Wagon restauracyjny to bonanza, której wywalono siedzenia a wstawiono zwykłe krzesełka i stoliki...
Sama para tradycyjnie ok. Na nieczynnych parowozach powieszono kartki z zakazem wstępu, ale mało kto się nimi przejmował.
Również w ubiegłą sobotę miałem szczęście uczestniczyć w XX Parowozjadzie w Wolsztynie. Uważam, że poza pogodą, która była wyjątkowo nieprzyjemna nie ma co narzekać. Parowozy zaprezentowały się pięknie, ludzi było naprawdę sporo. Ja jechałem od Poznania KW odjazd o godz. 9:06 to mimo dwóch jednostek, od samego początku już ponad 100% frekwencji. I najważniejsze, że w Chabówce w tym roku również odbędzie się parowozjada, i wtedy miejmy nadzieję, że piękna Helena nie będzie już bezczynnie stała na bocznicy tylko przed nami mikolami się zaprezentuje.
A zatem do zobaczenia na Podhalu w ostatni weekend sierpnia:-)
Nie było źle, tylko pogoda nie przyjemna. O Pm36-2 się nie martwcie bo ona w najbliższym czasie nie zostanie zrobiona. Już ktoś się kiedyś z Cargo wypowiadał, że po Pt47-65 będą chcieli wyremontować Tr5-65 lub Ok1-359, a dopiero później Helenę. A te ich remonty to oczekiwanie rzędu pewnie 5 lat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum