To by się zgadzało jeśli chodzi o odcinek Mirsk/Świeradów-Zdrój. W 1998 r. całkowicie zawieszono w tym kierunku ruch kolejowy. Do Mirska był prowadzony do 2000 roku. Ciekawe czy jest możliwe uzyskanie dokładnych informacji w kwestii owych zdarzeń. Pytanie gdzie i u kogo ich szukać?
Kolejarze z IZ Wałbrzych powinni wiedzieć i z Jeleniej Góry...
[ Dodano: 06-01-2023, 12:46 ]
Był tesh film "Stacja Mirsk" który kręcono w Mirsku i na stacji Brochocina Trzebnicki...
[ Dodano: 06-01-2023, 15:11 ]
Aha jak jeszcze wygląda sytuacja z modernizacja linii czy tory są ułożone do Proszowki i można już czymś tam przejechać ???
Choć umowę podpisano 08.04 2022 to 27.04.2022 nastąpiło oficjalne przekazanie placu budowy i teoretycznie termin zakończenia wypada około 27.01.2023 r. ale to nie zmienia faktu, że i tak się nie wyrobią. W mojej ocenie 9 miesięcy to za mało czasu na realizację tego typu inwestycji. Myślę, że 10 - 11 miesięcy to optymalny czas.
Może źle się wyraziłem Chodziło mi, że w przypadku tej konkretnej inwestycji. Nie widzę tego również w przypadku rewitalizacji dalszej części tego odcinka. 9 miesięcy to może być za mało czasu. W Orłowicach do wymiany jest jedno przęsło wiaduktu i do tego to największe. Zaoferowana kwota w ofercie na realizację tej inwestycji również wzbudza moje wątpliwości. Coś czuję, że założony termin powrotu pociągów na tą linię nieco się opóźni
kociol2009, spodziewam się planowanego opóźnienia zakończenia tej inwestycji. Dlaczego? Bo durnie z PiS przesunęli o pół roku termin wyborów samorządowych. A jak wiadomo, wstęgi politycy najchętniej przecinają tuż przed wyborami, co by głupi lud tubylczy zobaczył jaka ta władza dobra i zaradna. Tak więc po mojemu pociągi do Świeradowa Zdroju pojadą najwcześniej wiosną 2024 roku (prawdopodobnie od korekty czerwcowej), tuż po wyborach samorządowych.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Wybory to będą luty/marzec, bo na dwie tury trzeba czas zarezerwować. Kadencja wydłużona do 30 kwietnia...
Chyba trochę głupio by było w czerwcu wstęgę przecinać...
Chociaż po tych oszołomach wszystkiego można się spodziewać...
InterJet, ale to żaden problem. Jest przecież jeszcze korekta marcowa. A zresztą cóż to za problem oddać linię w kwietniu (tuż przed wyborami), a regularne połączenia uruchomić w czerwcu? Ciemny lud to kupi. Wcześniej zrobi się parę kursów promocyjnych z politykami i usłużnymi pismakami na pokładzie i wszyscy będą zadowoleni. Jednego jestem pewna: w grudniu br. pociągów w Świeradowie Zdroju nie zobaczymy ze względu na kalendarz wyborczy.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Noema nie rozpatruje tego pod kątem politycznym. Mnie interesują tylko i wyłącznie fakty stricte budowlane. Nie mniej jednak gdyby się nie udało zakończyć tej inwestycji przed wyborami to pewnie opozycja nie omieszka wykorzystać tego faktu jako "paliwo" w kampanii wyborczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum