Gdzie w tych Acatusach znajduja sie miejsca na rower? Bo jechalem nimi i nigdzie ich nie widzialem, a wg specyfikacji powinny byc.
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 25-04-2011, 08:47
Acatusy powinny jeżdzić na liniach o najwyższych prędkośćiach w województwie. Wiem że każdy chce go mieć u siebie ale najzwyczajniej jazda nim do Trzebinii i Oświęcimia to jest zażynka i nic innego.
loker, Tak jak najbardziej. Z Kryniczanki też bym je zabrał bo w Sączu i w Krynicy zbyt długo stoją(stały). Składy te powinny jeżdzić jak najdłużej i na najszybszych szlakach. Bez obrazy wiem że wy też jestetście mieszkańcami województwa ale tu jest wszystkiemu winne PLK ale do Oświęcimia ja bym nie puszczał kibla po modernie bo zwyczajnie dużo większe ryzyko defektu jest niż zwykłego. XXI wiek i prędkość 20km/h...Szkoda słów.
Panowie pokroju kirsa123 - zamiast pisać, że złe PRy bo nie chcą do Biecza wozić i gnoją zakopiankę itp. Piszcie raczej o złej PLece i braku nie modernizacji, a zwykłego utrzymywania linii. Bo prędkości z Krakowa do Katowic i Oświęcimia to kpina i okradanie społeczeństwa. A utrudnia to życie choćby mi. Gdyby Kraków-Katowice TLK większość trasy jechał chociaż 90 km/h, to o ile byłoby szybciej do np. Szczecina. Zauważcie, że od Opola spokojnie można jechać 120 km/h, a gdzieniegdzie nawet 160 km/h! Aż do Szczecina...
ACATUS II najbardziej by się nadawał na IR do Warszawy, a po modernizacji Podłęże - Tarnów na R+ na tej trasie ( w tym DUNAJEC) - wykorzystanie Vmax. 120 km/h dzisiaj do Tarnowa to jakoś wygląda, ale wleczenie się takim cackiem 20 km/h...
Wysłany: 26-04-2011, 05:58
loker, Znasz moje zdanie na temat taboru Marszałkowskiego opuszczającego swoje województwo.
A co moderny Kraków - Tarnów od Podłęża do Tarnowa ma być 160km/h więc w końcu ten tabor wykorzysta swoje możliwośći do Trzebinii ma być tak samo. Ale ten Oświęcim...heh
Oczywiście myślałem o sojuszu przewoźnik regionalnych, do którego powinny przystąpić Koleje Mazowieckie. czyli ACATUS II jako IR, a od nich Traxx + piętrusy.
Co ty na to? Powiedzmy, ze to tylko jeden ACATUS II byłby tak wykorzystany.
Wysłany: 26-04-2011, 11:41
Lok + Traxx odpada prędzej Flirt i na takich zasadach w obie strony Kraków - Kozłów pociąg Regio Kozłów - Grodzisk Mazowiecki komercja Grodzisk - Warszawa po torach podmiejskich pociąg osobowy i to samo dotyczy obu przewożników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum