tez o tym pisałem na początku bo jest to dla mnie dziwne ale chodzi tu pewnie o to że na tym odcinku jedzie TLK z tańszym biletem niż by jechała Małopolska lepiej dla podróżnego
Przed chwilą sprawdzałem jak wygląda cała ta sytuacja:
Podróż na trasie Rzeszów-Gdańsk trwa tyle samo co wcześniej (ok 13h).
Za to cena przejazdu przy zniżce szkolnej rośnie z ok 96 zł do prawie 140zł w 2 klasie.
Jeśli dodać do tego, że na początku 2011r. ta sama podróż trwała niecałe 11h i kosztowała 59/88zł zależnie od zniżki/promocji, to ja sie nie dziwię, że coraz mniej ludzi jeździ pociągami.
Nieprawda. Cena biletu teraz będzie mniejsza. Nie trzeba kupować oddzielnych biletów, tylko jeden z dwoma odcinkami: do krakowa jako tlk i do gdyni jako ex
Żeby dostać się do najbliższej kasy IC muszę wydać ok 30zł na dojazd, więc jeżeli o mnie chodzi to wychodzi na to samo
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 05-04-2012, 13:52
To kup bilet u konduktora w pociagu ? Albo najlepiej kup tak jak do tej pory: jeden bilet na pociag ekspresowy na całej trasie ktora Cie interesuje Nawet mozesz dostac odpowiednie pokwitowanie na bilecie od konduktora i uzyskac zwrot paru zlotych w kasie.
Likwidacja "Małopolski" w zamian TLK "Podkarpacie" - to już beznadzieja! Zabrali nam jedyny Ex wcześniej EIC "Pieniny", a teraz "Małopolskę"
PS. Wczoraj jechałam IR "Galicją" z Przemyśla do Rzeszowa w wagonie 1 klasy jako 2 klasa fajna jedynka, siedzenia typu "misio" średnio czysto było, ale podróż przyjemna.
To kup bilet u konduktora w pociagu ? Albo najlepiej kup tak jak do tej pory: jeden bilet na pociag ekspresowy na całej trasie ktora Cie interesuje Nawet mozesz dostac odpowiednie pokwitowanie na bilecie od konduktora i uzyskac zwrot paru zlotych w kasie.
Troche komplikowania sobie życia w tym jest, ale rzeczywiście chyba nie ma innego wyjścia.
A na razie zamiast nad morze wybiorę się na majówkę w Bieszczady, elegancko samochodem.
Przynajmniej nie dam satysfakcji pkp intercity, a i cena podróży wyjdzie niższa.
[ Dodano: 14-05-2012, 06:03 ]
Tak ciągnąc dalej temat to kolega niedawno miał okazję podróżować ową trasą.
I okazało się, że bilet ten łączony z kasy wcale nie jest tańszy, tylko droższy o niecałą złotówkę od tych, które kupowałem w marcu.
W dodatku podobno w drugiej klasie TLK nie ma miejscówek i musiał stać na korytarzu.
Chyba jednak "takiego wała"
Odpowiedź od IC z przed chwili nt. niemożności zakupu biletu na owy express.
"Witam,
Express "Małopolska" w dniach 29 czerwca do 2 września będzie nadal
kursował w skróconej relacji, czyli Kraków Płaszów --> Gdynia Główna,
Gdynia Główna --> Kraków Płaszów.
Trwają pracę nad wprowadzeniem rozkładu jazdy pociągów ze zmianami na
terminy od 29 czerwca do systemu sprzedaży biletów.
Za utrudnienia w zakupie biletów, uprzejmie przepraszamy.
Pozdrowienia od PKP Intercity S.A.
Adam Więckowski"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum