Nie wiem stary o jakie dokładnie chodzi. Tylko słyszałem że chcieli 2 otworzyć od Maxa do Czerska.
Może ktoś bardziej zorientowany wie, co tam sie nadaję do otwarcia.
Na tym odcinku to pewnie się kilka nadaje do użytku, niestety spora część jest zniszczona lub rozebrana, szkoda bo przepustowość linii bardzo mocno zmalała...
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Tak, reaktywować to, co może dać dobry istnieje i może dać dobry czas jazdy. Natomiast o reszcie nie zapominać. Szkoda że na nieużywanych liniach nie ma drezyniarzy. Tak np. uratowano od zaorania Opalenica - Grodzisk - Kościan i wiele innych.
Drezyniarze by się znaleźli, tylko niektóre samorządy robią kłopoty w tworzeniu kolei drezynowych.
_________________ TOZK nadal walczy!!!
POZDRAWIAM KOLEJOWO Z OPOLA!
*ARTUR*
a dzisiaj w Sępólnie koło godz. 12.00 zawitała drezyna z grupką panów z PKP w pomarańczowych kamizelkach, na pace mieli pocięte drewno:) ciekawe co robili????
Kurde no akurat mam być w poznaniu tego dnia!!!! czy ten pociąg ma planowo zatrzymać się w sępólnie???
[ Dodano: 12-02-2011, 18:13 ]
Bad a może jak pociąg będzie w sępólnie to zainteresować tym mieszkańców i władze aby zobaczyły, że ludzie chcą podróżować koleją
Ja na 99% będę jechał. Jak ktoś jest chętny mogę samochodem z Olsztyna zabrać do 4osób. Po drodze jest jeszcze Ostróda, Iława, Kisielice, Łasin i Grudziądz. (jak ktoś tam mieszka) Moja fura pali 5l ON na 100km więc luzzz. Olsztyn-Bydgoszcz-Olsztyn jadę za 80-85zł.
Jak coś piszcie na forum lub PW.
Skontaktowałem się z organizatorem. Napisał, że plan fotostopów nie jest jeszcze ustalony ale nie widzi przeszkód aby takowy odbył się w Sępólnie. Z drugiej strony musieliśmy czekać w Sępólnie ponad 11 lat na przejazd ,,pociągu osobowego" (w jakim celu on by nie jechał
Jest planowana jakaś ekipa z okolic Więcborka, Sępólna, Złotowa, ogólnie Chojnice - Nakło, Tuchola - Koronowo i Terespol - Złotów ? Chętnie bym uzgodnił co nieco odnośnie wyjazdu autem/ zaliczeniem z buta poszczególnych odcinków tych linii w celu dokumentacji.
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum