Szybko zmienili a właściwie zrobili korektę przedłużając regio Gdynia - Tczew do Smętowa. Podoba mi się ta zmiana, oraz relacja powrotna Smętowo - Tczew(p. 19.38), jednak, poszedłbym nieco dalej ze zmianami, wprowadzając taryfę regio w IR Pomorze. W obecnym rozkładzie, taryfa regio jest tylko w porannym Pomorzu na odcinku Gdynia - Malbork. Brakuje tego w wieczornym, powrotnym IR, gdzie również powinni od Malborka wprowadzić niższą taryfę. Tak było w poprzednim rozkładzie.
Pociąg ze Smętowa do Tczewa, będzie skomunikowany z IR - 19.38-19.55. Dla przesiadających na tym odcinku, zdecydowanie powinni wprowadzić na IR obniżoną taryfę regio. Niby drobiazgi, ale każdy grosz sie liczy.
ja napisałem z zapytaniem do icc i pr. ale kiedy odpowiedź dostane zobaczymy Rolling Eyes
Najlepiej pisać do Pomorskiego Zakładu PR, lub Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego (oczywiście do odpowiedniej komórki zajmującej się transportem kolejowym)
Pisanie do central zakładów, rzadko kończy się odpowiedzią, ale też warto próbować.
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Panowie, trzeba atakować, trzeba walczyć! Chojnice muszą mieć lepszy rozkład w kierunku Trójmiasta
Pisałem na mail do Pomorskiego zakładu PR zobaczymy czy coś odpiszą w tej sprawie, a dokładnie z pytaniem o możliwość przesunięcia albo dodania dodatkowego połączenia do Chojnic w godzinach wieczornych.
Panowie, pięć tematów niżej wrzuciłem tabelkę między innymi dla linii 203 (426). Jak macie swoje wizje rozkładu to wpisujcie i wysyłajcie do PZPR albo UMWP, może uwzględnią i dadzą poprawki. Im więcej ciśnięcia o zmiany tym większa szansa że ,,coś" albo ,,cokolwiek" się ruszy, zmieni albo drgnie. Samym gadaniem nic nie zdziałacie, tu trzeba pocisnąć gdzie trzeba i komu trzeba.
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Od 1.03 wprowadzają korekty w niektórych relacjach pociągów. Zauważyłem kilka ciekawych zmian:
"Motława" Olsztyn - Gdynia, w dni robocze do Gdyni Gł, w wolne tylko do Gdańska Gł.
relacja poranna Gdynia - Olsztyn bez zmian, codziennie z Gdyni.
IR Pomorze, w rel.Warszawa - Gdynia, odcinek Iława - Gdynia obowiązuje taryfa regio,
IR Pomorze w rel.Gdynia - Warszawa, taryfa regio Gdynia - Malbork
TLK Pobrzeże Kraków - Kołobrzeg, wcześniejszy wyjazd z Warszawy, obecnie 13.15, od marca 10.25, przyjazd do Gdańska Gł 17.25, Gdyni Gł 18.17, Kołobrzegu 21.51.
Ja zauważyłem mniej ciekawą zmianę. Od 01.03.2012 kompletnie olani zostali mieszkańcy Sztumu i Kwidzyna. Tak jak dotychczas mieliśmy wygodne pięciominutowe przesiadki PR-Arriva w Malborku, tak od 1.03 przesiadki popołudniowe dla wracających z pracy z Trójmiasta będą półgodzinne. Ja rozumiem że na dworcu w Malborku jest teraz ładna poczekalnia, ale mimo wszystko uważam to za lekkie przegięcie.
I co też ważne, a dla mnie wręcz najważniejsze, TUR ponownie bezpośrednio i ostatni REGIO do Chojnic został przesunięty na 20:55, co pozwala wyjechać z Gdańska krótko po 20:00
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Dobra godzina z tym regio Tczew - Chojnice o 20.55. Z Gdyni regio Gdynia(19.23) - Gdańsk(20.06) - Laskowice Pom. Od strony Iławy i Malborka, również idealne skomunikowanie w Tczewie. Pociąg IR Pomorze, ma przyjazd do Tczewa o 20.33. Co również jest świetnym skomunikowaniem, tymbardziej po wprowadzeniu od 1.03 taryfy regio na odcinku Iława - Malbork - Gdynia w "Pomorzu"
I co też ważne, a dla mnie wręcz najważniejsze, TUR ponownie bezpośrednio i ostatni REGIO do Chojnic został przesunięty na 20:55, co pozwala wyjechać z Gdańska krótko po 20:00
Dokładnie o to mi chodziło. Co prawda teraz już jeździć tak często do Gdańska nie będę ale zmiany na +. Wracając w poniedziałek z Gdańska usłyszałem od konduktora, że "Tur" będzie jeździł w zestawieniu Lok. + 4x bonanza.
Jak będzie to zobaczymy. Bo już kilka wersji było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum