Szkoda ze nie pol litra absynta albo beherovki
Katowicer ollie pewnie podaje cene CD ...
Nie pijta czeskiej gorzoły
Dzięki Leo moge czesto byc w PL. Do Katowic za 40 zł to cos pieknego. Leo- Praha-Ostrava, pozniej CD Ostrava Cesky Tesin, przez granice i na bus brothers do Katowic za 13 zł.
Dzieki Leoexpress emigracja nie jest już taka zła
Czy ktoś z Was orientuje się ile kosztuje bilet (normalny) z Katowic do Ostravy? (z tego co widzę kursują bezpośrednie EuroCity - zakładam że może kosztować dość drogo). Ewentualnie jak się w miarę tanio dostać z Kato do Ostravy, z logiczną liczbą przesiadek?. Prosiłabym o łopatologiczna rozpiskę, to będzie mój 1 wyjazd zagraniczny do Czech i wolałabym się nie pogubić.
Najlepiej weź z Katowic busa do Cieszyna (Bus Brothers), w Cieszynie przejdź przez granicę i z dworca w Ceskim Tesinie jest dużo połączeń do Ostravy (czas przejazdu to ok. 40 minut). Za całość trasy wychodzi jakieś 25 zł, więc dużo korzystniej niż Euro City.
W kasie można kupić, a kasy znajdują się na wszystkich dworcach na których staje Leo Express, za wyjątkiem Bohumina. Nie znalazłem informacji, że w pociągu jest możliwość kupna biletu.
Czy ktoś wie ile miesięcy przed odjazdem rusza w czechach przedsprzedaż odpowiednika naszego Kiepura z Pragi i czy da to sie kupić przez internet w cenie podanej przez CD za promocję spar-night. Pytam w związku z likwidacją JK z Warszawy.
Planuje wycieczkę jednodniową w okresie 1-4 maja do Pragi.Interesuje mnie relacja BOHUMIN - PRAGA. Pare lat temu odbyłem własnie taką wycieczkę kupując bilet CD SONE+ gdzie opłata wynosiła za podróż tam i z powrotem 450 KC. Nie wie ktoś jak wygląda oferta w tym roku ? Czy dalej to obowiązuje ? Jak najkorzystniej bilet kupić ( podróż dla 4 osób dorosłych). Dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 20-03-2013, 07:31
Jesli w ramach jednego dnia (0:00-24:00) się mieścicie, to taka opcja jest najllepsza. SONE zwie się teraz Skupinová víkendová jízdenka i kosztuje 600 CZK. Przy 4 osobach dorosłych musisz kupić 2 takie bilety. Pamiętaj, że bilet taki z podanych dni mozna kupic tylko na 1 i 4 maj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum