Przepraszam, ale nie spodziewałem się, że w krakowskim PLK są dopiero na etapie tworzenia zbiorczych zestawień, a nie chciałbym podawać wybiórczo jakichś informacji. Mam obiecane, że będą gotowe około 15 września; do tego jest szansa, że w wykazie znajdą się także pociągi IR, RE, EIC oraz TLK Nie martw się-tak samo się niecierpliwię jak Ty
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
W Małopolsce się chyba dość sporo poprzestawia. Bo z pokazanej siatki iR wygląda na to, że iR wchodzą na plan popularnych osobówek, więc te pewnie będą trochę poprzesuwane.
Przykład: RE WOŚP pojedzie w planie R+ Rzeszowianin rano, czy iR 63121 za osobówkę o 15:10 z Krakowa...
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-09-2010, 19:33
Wow, ciekawy pomysl-naprawde jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie ! Polaczenie takich dwoch pociagow to wielka oszczednosc kosztow, chyba nikt nigdy nie powie ze taki pociag jest nierentowny. Tyle ze .... taki Rzeszowianin czy osobowka o 15:10, nie mowiac juz o WOSPie maja NAPRAWDE wysoka frekwencje- na dwie jednostki, do tego dochodzą tłumy z InterRegio- czy wszyscy się pomieszczą? Czy to beda pociagi na wagonach? I zaraz, zaraz. Łączac osobowke z InterRegio, mamy 20-40 dluzsza jazde, ze wzgledu na koniecznosc postoju we wszystkich wioskach
I czy dla WOŚPa ktory pojedzie w planie porannego Rzeszowianina zastosuje sie taryfe REGIO na odc Rzeszow-Krakow?
Ale Pułtuś ja nie mówiłem, że Rzeszowianina czy tej osobówki nie będzie, prawdopodobnie pojadą w nieco przesuniętych godzinach.
Jeśli RE WOŚP wyjedzie z Rzeszowa tak jak zapisano o 4:51, to w Tarnowie będzie na około 6:05 o. 6:08, dzięki temu będzie można go dobrze skomunikować z osobowym 6022 z NS.
RE WOŚP ma meldować się na Centralu fuj. Śródmieściu około 10:20, więc to byłby dobry czas.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 11-09-2010, 08:20
Ajć, sorry zle zrozumialem. Uff.
No mam nadzieje ze skomunikowanie z Nowym Saczem pozostanie- jak nie Dunajec, to bedzie skomunikowanie z 6022 wlasnie. Oby.
Pewnie szkielet będzie podobny, a osobówki zostaną, bo IR czy R+ nie stoi na każdym PO
[ Dodano: 20-10-2010, 15:43 ]
Małopolski Zakład Przewozów Regionalnych w Krakowie informuje, że z dniem 25 października 2010r. (poniedziałek) zawiesza się kursowanie następujących pociągów:
1. Nr 412 rel. Kraków Główny odj. 4.00 - Kraków Balice przyj. 4.17,
2. Nr 4012/3 rel. Kraków Balice odj. 4.24 – Kraków Główny przyj. 4.41,
3. Nr 4420 rel. Kraków Główny odj. 17.30 – Kraków Balice przyj. 17.47,
4. Nr 4920/1 rel. Kraków Balice odj. 17.54 – Kraków Główny przyj. 18.11
Z dniem 27 października 2010r. ( środa) zawiesza się kursowanie n/w pociągów:
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum