Wysłany: 30-01-2006, 18:12 Dopłaty do pociągów we Francji
Chcialbym sie dowiedziec jakie są dopłaty do niektórych pociągów (Thalys, TGV, Eurostar) do biletów FIP. Oraz czy przysługuje jakaś zniżka na promy P&O Ferries (połączenie Calais-Dover). Swoją drogą w rozkładzie jazdy PKP nie można wyszukać połączeń w Irlandii ( np Dublin- Belfast , itp). Angielska kolej to cyrk.
Oraz czy przysługuje jakaś zniżka na promy P&O Ferries (połączenie Calais-Dover).
P&O od 1 stycznia 2006 wystąpiło z FIP.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Chyba jakiś czas temu widziałem promocję która obowiązuje jeśli dobrze pamiętam do końca lutego - na połączenia z Paryża do Londynu oraz Brukseli do Londynu za 12 funtów dla kolejarzy.
Niestety, przeczytałem to nawet nie pamiętam gdzie, ceną zapamiętałem na pewno
Jeśli chodzi o TGV to ceny miejscówek są następujące:w okresie szczytu 13 EUR na 1-szą klasę,8 EUR na 2-gą,w okresie zwykłym 1,5 EUR.Podane ceny obowiązują we wszystkich TGV niezależnie od długosci trasy.Na każdym więkczym dworcu są dostępne(bezplatnie) "Guide a TGV...(odpowiedni region Francji)",w których są podane poszczególne relacje oraz oznaczone okresy kursowania;kolor szary-okres zwykły,bordowy-okres szczytu.Tak jest od wielu lat.Pozdrawiam!
W TGV na klasę pierwszą zawsze jest jedna cena niezależnie od pociągu. Kolorowa taryfa - czyli "okres szczytu" i zróżnicowane ceny miejscówek obowiązują tylko w 2 klasie.
http://www.voyages-sncf.com
Tutaj wpisz relację i wyszukaj połączenie.
Np. Lille-Paris
Zobaczysz że ceny są różne w zależności od pory dnia.
Czyli rano i popołudniu są większe.
Kliknij na "details", bedzie napisane Période de pointe (okres szczytu) lub Période normale.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum