Wysłany: 20-07-2010, 13:25 Fotografowanie infrastruktury i na stacjach w Niemczech
Wybieram się niebawem do Niemiec i mam krótkie pytanie: czy mogę spokojnie robić zdjęcia na stacjach w Niemczech? Czy mogę fotografować infrastrukturę linii, czy też jest to zabronione? A jeśli jest to zabronione, to czy ten zakaz jest martwy jak Powązki, czy też muszę się liczyć z mandatem?
Byłem w Niemczech w listopadzie ubiegłego roku. Fotografie robiłem na stacjach takich jak Gorlitz, Drezno, Lipsk, Halle/ Salle, Kassel, Wabern, Bad Wildungen, Frankfurt N/M. Fotografowałem wszystko co się dało, dworce, tory, pociągi, obsługę pociągów (za każdym razem bardzo uprzejma), otoczenie dworców, no co tylko można było. Zawsze bezproblemowo.
_________________ Mniej pracuj, więcej odpoczywaj!
Nie sądzę, aby mieli zakaz. Byłem wiele razy i fotografowałem składy, dworce, perony itp. Nawet kryłem się z piwkiem po kątach, ale odkąd widziałem Niemców pijących na dworcach, a obok patrole policji, to myślę - można.
Nie spotkałem się z wrogością, czy zakazem robienia fotek czegokolwiek, co jest kolejowe.
Ostatnio zmieniony przez Iktorn dnia 21-07-2010, 16:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum