Dzisiaj, przejeżdżając przez stację Żagań, zauważyłem na bocznicy zniszczony jeden z lubuskich szynobusów SA105. Czy ktoś może wie co się stało? Z tego co zdążyłem zauważyć to miał rozbitą szybę czołową, a także uszkodzoną jedną boczną. Przód nosił ślady jakby nadpalenia. Czy to akt wandalizmu? A może jakaś awaria/pożar/wypadek?
Dziś w nocy wrócił do Zielonej Góry SA105-102 po naprawie w Tabor Szynowy Opole.Prawdopodobnie w ciągu dnia szynobus dotrze do Żagania.
Tak szynobus już obsługuje połączenia w Żaganiu na chwile obecną w Żaganiu są 3 małe SA105
I w naprawie nie zrobili wszystkiego w SA105-102 niebawem pokaże zdjęcie po naprawie pozdrawiam
tiomek4, to nie możliwe że kursują 3 sztuki SA105, ponieważ w Lubuskiem są 4 sztuki SA 105, jedna jeździ na północy województwa, druga powróciła na południe, a jeszcze dwa są nie naprawione. Chyba pomyliłeś SA105 z SA108, który również jeździ na południu województwa.
_________________ 01.12.2008 - początek końca przewozów dalekobieżnych w Polsce - przejęcie pospiesznych przez IC.
Obserwacje z wczoraj w Zielonej Górze:
- rano (ok. 9.35) jako REGIO 70824 przyjechał SA105-101
- po południu (ok. 15.30) SA105-105 gotowy do odjazdu jako REGIO 76135.
Możliwe, że było odwrotnie ale na pewno te dwa trapezy gościły wczoraj w Zielonej.
I przy okazji pytanie: dlaczego tylko z/do Bieniowa (dalej KKZ) ?
tiomek4, to nie możliwe że kursują 3 sztuki SA105, ponieważ w Lubuskiem są 4 sztuki SA 105, jedna jeździ na północy województwa, druga powróciła na południe, a jeszcze dwa są nie naprawione. Chyba pomyliłeś SA105 z SA108, który również jeździ na południu województwa.
No chyba widzę na własne oczy to wiem co jeździ
SA105-101
SA105-102
SA105-105
a SA108-006 pojechał na naprawę do Opola
I przy okazji pytanie: dlaczego tylko z/do Bieniowa (dalej KKZ) ?odp.w Żarach robiony jest cos na przejedzie kolejowym i dlatego KKZ:) Mam nadzieję,że pomogłem Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum