Jak to się mówi lepszy rydz niż nic... Ale jednoczłonowe?! Ja rozumiem, że moje województwo nie sra pieniędzmi ale może trzeba się lepiej zastanowić... No chyba, że to będzie coś pokroju SA106 mogącego pociągnąć dodatkowy wagon. PS Reaktywacja linii Rzeszów - Tarnobrzeg pokazała, że pojazdy jednoczłonowe będą sa małe - otwarcie linii bez większego rozgłosu, czasy przejazdu wobec PKSu, prywatnych przewoźników bardzo konkurencyjne i zaledwie po kilku tygodniach od otwarcia bardzo dobra frekwencja. Do tego trzeba dodać, że w ciągu najbliższych kilku lat gruntowny remont ma przejść linia Rzeszów - Jasło - Zagórz (parametry będą zbliżone do linii tarnobrzeskiej) a szynobusów nie kupuje się z myślą na kilka lat tylko w perspektywie wieloletniej. W Podkarpackim jedyną linią na którą nadawałyby się pojazdy jednoczłonowe jest linia Zagórz - Łupków.
_________________ Setki serc - jedno bicie - miłość na całe życie - ZKS STAL RZESZÓW
W dobrych latach w sezonie turystycznym i kolzamy były na linię łupkowską za małe. Przydałby się także remont linii do Krościenka, wystarczy nawet 60 km/h . Wtedy kolej komfortem i czasem przejazdu do Ustrzyk mogła by wygryźć busiarstwo bez kłopotu.
No raczej. Wybieram się w Beskidy w tym roku i raczej nią ma mowy o korzystaniu z pociągów bo nie dość że często identyczne ceny albo taniej w PKSach i busach to jeszcze z kilka razy dłużej, a szkoda:( W ogóle super by było gdyby było bezpośrednie połączenie kliku miast w Polsce z Krynicą. oczywiście po remoncie gruntownym trasy chociaż do tych 100 km/h o ile by za bardzo się nie zniszczyło przyrody przy tym:)
'ET05' pewnie już ktoś wcześniej skutecznie oprotestował taki warunek i żadne województwo nie chce popełniać tego błędu.
A tak w ogóle to minął już termin składania i otwarcia ofert (19 lipca po zmianie SIWZ). Wiadomo coś więcej czy znowu przesunęli bo na stronie BIPu wrota.podkarpackie.pl nie mogę znaleźć tego przetargu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum