Wysłany: 22-03-2011, 13:37 Wypadki na przejazdach kolejowych
Witam,
Wybaczcie jeśli pisze w złym miejscu, ale jestem tu nowy.
Piszę prace na temat oceny bezpieczeństwa na przejazdach kolejowo-drogowych i szukam danych o liczbie wypadków na przejazdach w każdym województwie. Statystyki o liczbie wypadków ze względu na kategorie przejazdu znalazłem bez problemu, ale potrzebuje także danych o liczbie wypadków w każdym województwie. Posiada ktoś takie statystyki? Lub czy moglibyście mi pomóc czy też nakierować gdzie miałbym ich szukać, bo szczerze mówiąc, szukałem już sporo w internecie i jak już to znajduje własnie dane o liczbie wypadków ze względu na kategorie przejazdu.
Z góry dzięki za każda pomoc.
może jeszcze jakieś sugestie? Wysłałem podanie na tego podanego maila i teraz czekam na odpowiedź. A tak wogóle to na stronie pomorskiej komendy głównej takiego maila nie znalazłem, tak samo na pozostałych komendach wojewódzkich inne niż ten podany
UTK zbiera takie dane i przesyła rokrocznie ministrowi infry, obecnie niejakiemu Grabarczykowi.
Może nie ma tam kategorii wojewódzkich, ale dane są zbierane z obszarów działania poszczególnych ich oddziałów terenowych, a że obszary te obejmują po kilka województw, a ich granice pokrywają się z granicami tychże województw, szczegółów możesz dowiedzieć się w oddziałach terenowych właśnie.
Adresy i telefony na stronie firmowej gov-róf.
I nie daj się zbyć - odpowiadając na oficjalne pismo żadnej łaski ci nie zrobią. Nie są to informacje tajne, a oni mają zaszczyt, pracując zbierać je, za publiczne pieniądze.
Ale może być też tak, że po prostu nie ma tylu pracowników by to wszystko udostępniać bo politycy często lubią dla pokazówki obcinać urzędnicze etaty przez co często są obsuwy w bieżących projektach nie mówiąc już o archiwum.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Oczywiście nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi na maila podanego wyżej, a może spróbować na tego: kwpgdansk@pomorska.policja.gov.pl, to jest mail do pomorskiej komendy, i potem tak do każdej wojewódzkiej?
I jeszcze takie sprostowanie. Czy wysyłając maila na ten adres: sip@policja.gov.pl, miałem wypełnić formularz PDF wniosku o udostępnienie informacji publicznej? czy wystarczyło jak wysłałem zwykłą wiadomość e-mail, z prośbą o udzielenie informacji publicznej na dany temat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum