No i ostatnie ludzkie połączenie Nowego Sącza z Warszawą z przesiadką od 1 marca znika.
Regio 6022 Nowy Sącz - Tarnów zmiana godziny przyjazdu do Tarnowa z 06:03 na 05:58 a IR WOŚP Rzeszów Główny - Warszawa Wschodnia obecnie Tarnów przyjazd 06:09 odjazd 06:10 zmiana godzin w Tarnowie na przyjazd 05:56 odjazd 05:57...
Kolejna poprawka nic nie wnosząca poza bałaganem. Mało tego n ie ma szans na to, że zlikwidowane w grudniu pociągi powrócą na trasę. czyli o pociągach przygranicznych do Plavca, Kosic, czy cadcy możemy zapomnieć. Podobnie cyrki ze zmianą 66131 która kolejny raz zmienia godzinę odjazdu z Kr Gł Osb z 1050 na 1059. Podobnie na Zakopiance cynizmem rzuca w oczy fakt niby nowego pociagu. Nie jest to nowy pociąg a korekta zmiany odj 5541/o z godziny po 18.43 na 16.25. Czyl;i defakto powrót do tego co bylo. Nadal brakuje pociągu po godz. 16.30.
jak to któryś mod pisał do Zakopca w C jadą 3 osb wracaja 4. Nie ma pociągów typu sucha-zakopane-Sucha. Gubałówka także w lecie codziennie nie pojedzie.
Kolejne cyrki będą pewnie z infrastrukturą. staczamy się...
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Z nimi to wypada się cieszyć że nie zrobili większych. A mnie szlak trafia nad malopolskim absurdem. IR gubałówka które po feriach na małopolsce kursuje codziennie:/
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 14-02-2011, 16:03
Kris, zaczynasz mnie wkurzać- pomysl dwa razy zanim cos napiszesz Gubałówka jest robiona pod ferie warszawskie, nie małopolskie ! Decyzja jest bardzo dobra i spowoduje to dobry wynik finansowy- wożenie Warszawiaków do Zakopanego to żyła złota. Natomiast kto skusiłby sie na podroz Gubałówka z Krakowa do Zakopanego ? Zreszta, nie chce mi sie tłumaczyc, takie rzeczy sam powinienes wiedziec.
Plusem jest skomunikowanie pierwszego REGIO z Sacza z Rzeszowianinem. Minusem jest to, ze pozostawili muchowoza z Krynicy do Sacza, na 5:50, pomimo apelów o przywrocenie starej pory ! Przypomne, pociag ten miał jezdzic jako dowoz do pociagu TLK do Warszawy ktory.... oczywiscie nie pojechał. W tej sytuacji mamy widmo, które wyjezdza z Krynicy po 4 i jest w Saczu na 5:50..... No i jedzie do Krakowa 10 minut po Dunajcu, a potem zero pociagow do krakowa, nastepny 14:25
Wiesz jak to jest z tym dublem Dunajca i 66120. Niestety nie może być inaczej gdyż R+ nie zatrzymuje się na każdej stacji. Fakt można by zrobic większą różnicę... Ale to za trudne dla MZPRki.
Być może są ludzie dojeżdżający do roboty na Sącz na 6 czy 7.
A co do Gubałówki to czysty absurd, aby dotowany przez małopolskę pociąg zamiast w nasze ferie jeździł w Mazowieckie. Ostatecznie mogł jeździć w jedne i drugie.
A na marginesie zdziwil byś się ile ludzi jeździło w poprzednim lecie IR do rabki. Dlatego kpina jest, że w okresie letnim pociag pojedzie w 1 dzień w tygodniu.
na marginesie mowiąc nie wiem jak Ty ale ja jestem przeciwnikiem pociagów jednodniowych. Bo albo coś jeździ caly tydzien i faktycznie wzbogaca ofertę , albo jest tylko to robione po to, aby ilośc pociągów się zgadzała.
[ Dodano: 14-02-2011, 16:16 ]
Ciekawem co jeszcze wymyślą przed 1 marca. Bo takie zmiany jak obecnie to jest absurd. Jak mozna sztucznie robić korekty tylko po to, żeby jakiś ruch był. Zresztą sam popatrz. Ludzie mówią o absurdzie na Wieliczce i luce 3godz to w ramach korekty bawią sie godź. odjazdu , często symbolicznie. Mówi się o braku pociągów i luce 6 godź na Zakopiance to zamiast przywrócić 5527 na odc. Sucha-Zakopane to przesuwa się 5541, który miał byc obiecanym pogrobowcem Giewonta, ale po co...
Są protesty o Zywiec to zamiast pomysleć i przywrócic te pociagi w ferie to straszy się ludzi ZKA albo nic...
Pozdrawiam rufio198
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 14-02-2011, 16:46
Gubałówka nie jest pociagiem dotowanych, ale komercyjnym.
Korekta jest symboliczna wręcz i nie daje nic dobrego w zasadzie: nie rozwiazany jest problem Wieliczki, Oswiecimia ani luki na Krakow-Tarnów. Mamy do czynienia z regresem, a wrecz z krokiem wstecz.
Kris, pojęcia nie masz o kolei regionalnej w Małopolsce, powtarzasz jak katarynka to samo...
IR Gubałówka nie jest finansowany przez woj. małopolskie, resztę Ci Pułtuś powiedział.
66131 ma zmienioną godzinę ze względu na zmiany w tabeli 100.
66120 faktycznie powinien być około 30 minut później z Krynicy. 6024 powinien wyjechać około 10 minut później.
Rozkomunikowanie 6022 z IR WOŚP jest dość dziwne, jakby ze 2,3 minuty wcześniej przyjeżdżał do Tarnowa to korona by z głowy nikomu nie spadła i można było za jednym razem zrobić skomunikowanie i z Rzeszowianinem i z WOŚPEM...
Powtarzam może ale myślę, że nie tylko mnie szlak trafia...
Pozdrawiam rufio198
Pozdrawiam rufio198
Ostatnio zmieniony przez kris123 dnia 14-02-2011, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 14-02-2011, 20:23
Spoko, rewolucji pewnie nie ma. Nie po to cięli w grudniu, zeby teraz przywracać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum