Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Cała prawda o pracownikach 50 plus
Autor Wiadomość

Victoria Płeć:Kobieta
Asystentka Admina
Asystentka Admina

PostWysłany: 23-01-2026, 20:14   Cała prawda o pracownikach 50 plus Odpowiedz z cytatem

Cała prawda o pracownikach 50 plus. Stali się hitem rynku zatrudnienia czy grupą do odstrzału, spisaną przez firmy na straty

Jeszcze kilka lat temu większość pracodawców stawiała na „młody, dynamiczny zespół”. Teraz zderzają się z twardą rzeczywistością demograficzną i kadrową. Fachowców brakuje w transporcie, budownictwie i zawodach technicznych. Czy tę lukę mogą wypełnić silversi, bo takie miano zyskali ci, którym stuknęła pięćdziesiątka?

Więcej:
https://forsal.pl/gospodarka/aktualnosci/artykuly/10622658,cala-prawda-o-pracownikach-50-plus-stali-sie-hitem-rynku-zatrudnienia.html

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

beton44 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 24-01-2026, 05:39    Odpowiedz z cytatem

Ja może jestem leniwym fachowo obijającym się dziadersem i mi zwisa bo do emerytury parę miesięcy.

Ale jak patrzę na teraźniejszych "bobasów" którzy jakby nie musieli coś tam czasem zrobić to by cały dzień ślepili w swoje smartfony - nic nie są w stanie sensownie dokończyć bo muszą muszą zerknąć w swoje "media społecznościowe" - to nie wiem jak to się będzie dalej toczyć bez jakiegoś nowego Hitlera albo Stalina który wprowadzi krwawy terror Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz do tematu