Wysłany: 10-08-2011, 13:40 Koleje Śląskie uruchomią pociąg na Jasną Górę
Koleje Śląskie uruchomią pociąg na Jasną Górę
Spółka Koleje Śląskie informuje, że dnia 15 sierpnia 2011 roku, zostanie uruchomiony specjalny pociąg relacji Gliwice–Częstochowa–Gliwice, na jasnogórskie obchody święta Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny. Do obsługi połączenia zostaną skierowane dwa pojazdy typu Elf.
Pociąg pielgrzymkowy wyruszy ze stacji Gliwice o godz. 7.47. Będzie zatrzymywał się na następujących stacjach:
Czy mi się wydaje, czy to będzie pierwszy w historii pociąg tej spółki?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
rybnik, w naszym kraju zawsze znajdzie się lewackie oszołomstwo, które wykorzysta każdą okazję, aby poujadać na wszystko co ma związek z religią katolicką, co utożsamiane jest z wartościami narodowymi i patriotycznymi.
Podobnie było, gdy PKP Intercity organizowało pociągi do Rzymu. Każdy pasażer takiego pociągu był okrzyknięty pisowskim oszołomem, co w praktyce powinno oznaczać, że elektorat pozostałych partii to ateiści albo wyznawcy innych religii (syjoniści, muzułmanie, buddyści itd).
Cóż, w naszym kraju nie brakuje pożytecznych idiotów, z których antypolskie polskojęzyczne media robią użytek...
_________________ "Aby dowiedzieć się kto naprawdę tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno ci krytykować" - Voltaire.
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 11-08-2011, 14:28
Bardziej przykre od tego artykułu są komentarze pod nim... Łzy same cisną się do oczu jak widzę, jakie mamy nietolerancyjne i do wszystkiego wrogo nastawione społeczeństwo...
Beatrycze,
troszke przesadziłaś z porównaniem. Specjalny, pielgrzymkowy pociag do Częstochowy to absolutnie nie to samo co pociąg do Rzymu wiozący ludzi ( różnych wyznań i poglądów politycznych - sam jestem tego przykładem ) chcących pozegnać naszego rodaka, papieża. Na moim "podwórku", w pracy czy w trakcie spotkań towarzyskich, nie usłyszałem ani jednego przykrego słowa, mimo to, że większość moich znajomych ma sceptyczne podejście i do samego kościoła i religii. Napisałbym nawet o "szacunie" i podziwie.
_________________ Fundacja Ratowania Zabytków www.zabytki.org
Darek -Usunięty- Gość
Wysłany: 11-08-2011, 19:23
Beatrycze napisał/a:
aby poujadać na wszystko co ma związek z religią katolicką, co utożsamiane jest z wartościami narodowymi i patriotycznymi.
Kobieto o czym Ty piszesz? Co pielgrzymka ma wspólnego z wartościami narodowymi i patriotycznymi? Wybierz się sama na pątniczy szlak albo przyjedź w tych dniach do Częstochowy i popatrz na czym polega radość pielgrzymowania. Piesze pielgrzymki i święta Maryjne w Cze-wie nie mają nic wspólnego z patriotycznymi prawicowcami i spotkaniem sympatyków radia M. Poza tym wszędzie widzisz jakieś antypolskie media i wciskasz wszędzie politykę. A co do tego pociągu KS to przecież nikt nie będzie sprawdzać czy jego pasażerowie będą uczestniczyć we mszy. Może przecież nim jechać pani Zosia w odwiedziny do cioci i rodzina za miasto na wycieczkę. Dla mnie taki pociąg to czysty i świetny marketing, którego brak w Przewozach Regionalnych. Po co dopatrywać się w tym drugiego dna?
Pociąg nie powinien być darmowy, niby dlaczego miałby być? Jak ktoś chce jechać to powinien zapłacić lub ktoś powinien zapłacić - parafia, episkopat czy sponsor. Nie może być tak żeby państwowe przedsiębiorstwo finansowało - a to jest finansowanie - pielgrzymki.
mikiyee, można to potraktować jako formę promocji, reklamy nowego przewoźnika. Myślę, że to dobry pomysł. Zamiast wydawać pieniądze na denną reklamę w mediach, lepiej wyjść, a w tym przypadku wyjechać bezpośrednio do ludzi.
Darek, nie wkładaj w moją klawiaturę słów, których nie napisałam. Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to nie komentuj, bo się ośmieszasz.
_________________ "Aby dowiedzieć się kto naprawdę tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno ci krytykować" - Voltaire.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum