Wysłany: 06-08-2012, 14:45 [Kraków] Głosowanie na nową nazwę przystanku Dworzec Główny
Głosowanie rozpoczęło się dzisiaj (06.08.2012) o godzinie 15, a zakończy się w piątek (10.08.2012) o godzinie 12.
Głosować można na 6 nazw (5 propozycji + obecna nazwa).
Sonda dostępna jest tutaj: http://www.krakow.pl/ (po prawej stronie na dole)
Jak dla mnie te wszystkie propozycje są bez sensu. Ten przystanek powinien pozostać przy dotychczasowej nazwie. Według mnie bardziej powinno się zmienić nowsze przystanki wokół dworca. Moje propozycje to: "Dworzec Główny Zachód" zmienić na "Galeria Krakowska", a "Dworzec Główny Wschód" na "Dworzec RDA".
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 06-08-2012, 14:54
Tez nie rozumiem po co kombinuja.... Srodmiescie?! To taki koszmarek językowy, jakby zmienic nazwe Dworca Centralnego w Warszawie na Dworzec Główny. Dobrze jest, jak jest. Centrum - to takze pojęcie wzgledne. Oby to nie przeszlo
Popieram przedmówcę. Dotychczasowe przystanki są w pamięci mieszkańców, a to dla nich przede wszystkim jest komunikacja. Turyści są tylko przejazdem, a mieszkańcy na stałe. Targa mną, gdy częściej myśli się o tych pierwszych. Chcąc uporządkować nazewnictwo wokół dworca, niech się zamią tymi nowszymi przystankami. Po co wszędzie upchali nazwę "Dworzec Główny"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum