W zastępstwie popularnego kwadrata można użyć zwykłej klamki od drzwi
nie raz już tak otwierałem drzwi w przedziałach naszych wagoników i niektórych maszyn
_________________ TOZK nadal walczy!!!
POZDRAWIAM KOLEJOWO Z OPOLA!
*ARTUR*
Klamka jest za duża i obciachowa. Są małe, poręczne i uniwersalne klucze konduktorskie. Czasem można takie kupić na Allegro.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
W zastępstwie popularnego kwadrata można użyć zwykłej klamki od drzwi
nie raz już tak otwierałem drzwi w przedziałach naszych wagoników i niektórych maszyn
z takimi klamkami biegają ochroniarze Juventus
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Noema, Są małe klucze kwadraty i trójkąty sam taki używam ale nieraz nie ma się takowego pod ręką a bieganie z wagonu do szatni trochę zajmuje więc używa się klamek które to są częściej pod ręką niż klucz orginalny.
_________________ TOZK nadal walczy!!!
POZDRAWIAM KOLEJOWO Z OPOLA!
*ARTUR*
Mogą się np przydać w wagonie 1 klasy, gdzie często drużyny, albo wysiadający kolejarze zamykają jeden przedział, bo koledzy wracający z pracy wsiądą za chwilę.
Czasem ktoś w nocy przedział zamknie i firankami zasłoni, a jak ktoś puka, to ie otworzy i delikwent sobie pójdzie do przedziału obok - powodów jest wiele. A może po prostu ktoś chce mieć, a nuż się kiedyś przyda!
Czy w pociągu ja, jako osoba postronna nie mam prawa mieć tzw. Kwadratu? Ostatnio w pociągu rel. Kołobrzeg-Katowice kierownik pociągu o numerze 77413 powiedział że zabierze mi kwadrat bo jest taki przepis. Po kilku minutach udałem się do niego do przedziału prosząc go o pokazanie/zacytowanie mi tego przepisu to konduktor powiedział ze przepisy w IC są takie duże że do torby by się nie zmieściły. Powiedziałem że mój rodzic pracuje 34lata na kolei i takiego przepisu nie zna, to konduktor odpowiedział: widać jaki motłoch pracuje w PRach. To jak to jest bo pytałem się IC Konduktora powiedział że mogę mieć. Może rzeczywiście taki przepis istnieje?
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum