Wysłany: 17-06-2013, 14:00 Kosztowny wyrok dla PKP PLK za zbyt drogie stawki dostępu
Jak informuje „Dziennik Gazeta Prawna”, sędziowie Trybunału Sprawiedliwości uznali, że PKP PLK bezprawnie uwzględnia w wyliczaniu stawek część kosztów niezwiązanych bezpośrednio z wykonywaniem przewozów. Konsekwencją wyroku będzie konieczność zwiększenia budżetowej dotacji dla PKP o 3 mld zł i miliardowe pozwy ze strony przewoźników.
proponuję się nie cieszyć. Każda złotówka przeznaczona na zapłatę kary oznacza złotówkę mniej na remont i utrzymanie linii kolejowej.
A może mniej pieniędzy na premie dla hordy biurw z centrali PKP PLK?
Z pewnością, zawsze jestem za radykalną redukcją zatrudnienia w administracji.
Ja tylko mówię z perspektywy zwykłego pracownika. Już teraz na sekcjach jest bieda, a co dopiero po jakiś miliardowych karach. Doproś się człowieku o Plassera... prędzej tory się rozlecą.
_________________ Manipulacja w najczystszej postaci
Dołożymy do PKP kolejne miliardy. Niekorzystny wyrok Trybunału Sprawiedliwości
Luksemburski Trybunał Sprawiedliwości uznał w maju, że PKP PLK bezprawnie uwzględniają w wyliczaniu stawek część kosztów niezwiązanych bezpośrednio z wykonywaniem przewozów - informuje "Dziennik Gazeta Prawna". To oznacza konieczność zwiększenia dotacji budżetowej dla PKP o 3 mld zł i miliardowe pozwy ze strony przewoźników.
Ja tylko mówię z perspektywy zwykłego pracownika. Już teraz na sekcjach jest bieda, a co dopiero po jakiś miliardowych karach. Doproś się człowieku o Plassera... prędzej tory się rozlecą.
Jak patrzę na tory na stacji Warszawa Zachodnia, to się zastanawiam, czy pracownicy PLK są z siebie dumni.
Daruj sobie ironie. Pracownicy PLK ubolewają nad faktycznym stanem rzeczy i wzdychają za dawnymi czasami. W międzyczasie z trwogą przypatrują się stanowi infrastruktury. Z pustego to i Salomon nie naleje, niestety. Pomimo najszczerszych chęci, wszyscy jesteśmy zakładnikami banksterów.
_________________ Manipulacja w najczystszej postaci
Niższe stawki dostępu będą korzystniejsze dla konkurencyjności kolei. Dobrze, ze ktoś się zajął. Przecież w Polsce mamy jedne z najwyższych stawek w Europie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum