Wysłany: 11-07-2015, 13:33 Zakup dwóch biletów na jeden pociąg
Witam, w środę jadę z dziewczyną nad morze, chciałbym kupić dwa bilety tak, żeby jechała koło mnie, ona jest studentką więc jedzie ulgowym 51%. Pytanie brzmi czy dobrze robię na bilet.intercity.pl zaznaczając opcje biletu tak :
Liczba osób wg taryfy normalnej : 1
liczba osób wg taryfy ulgowej : 1
rodzaj ulgi : 51%
natomiast nie wiem co dalej, o co chodzi z opcjami :
jeśli kupując kolejny bilet, chcemy zarezerwować miejsce obok wcześniej zarezerwowanego, czyli np. usiąść obok kogoś bliskiego – należy wybrać opcję „rezerwacja obok miejsca już zajętego” i podać numery: wagonu oraz miejsca zarezerwowanego.
Ja mam podobne pytanie. Mianowicie kupując powiedzmy 6 biletów chciałbym miejsca w jednym przedziale. Przy zakupie przez internet-jeśli nie kupuje biletu miesiąc przed, a powiedzmy kilka dni przed odjazdem- jest to trudne do osiągnięcia. Chciałem zapytać czy w kasie biletowej, w punktach obsługi IC lub konsultanci telefoniczni mają podgląd, w których przedziałach jest tyle wolnych miejsc? Czy oni także szukają "po omacku" tak jak ja to ostatnio robiłem szukając miejsc po kolei w przedziałach?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum