Od 16 września kursuje 1 EN81 wg obiegu, zamiast EN57:
1) ROPJr/AKPJr 621 Tarnów - Nowy Sącz
2) ROPJr/AKPJr 6028 Nowy Sącz - Stróże
3) ROPJr/AKPJr 625 Stróże - Krynica (na odcinku do N.Sącza)
4) ROPJr/AKPJr 6032 Nowy Sącz - Tarnów
lukasz92, to mala frekwencja na tym obiegu czy brak EZT czy głupota MZPR?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Pomysł MZPR z cyklu "zobaczymy co będzie jak...", do wysłania jelonków do Nowego Sącza przymierzali się już od zeszłego roku. W sumie mnie to wydaje się słuszne, wątpliwości mam tylko co do 6032, on jeżdżąc na EN57 czasami był sporo zapełniony za Stróżami.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 18-09-2010, 10:01
Jechalem wczoraj, i po prostu mialem ochote walić w szybe w tym EN81.
13:25 do Stroz. Kulejarze z całego węzła chodzą w tą i we w tą, wsiadaja, wysiadaja, ciesza sie jak radzieccy zolnierze widzący żarówki, albo jakby cyrk do wioski przyjechał. Wiocha totalna, oczywiscie nikt nie poiformowal podroznych, ze odjazd jest obecnie o 13:40 na skutek tymczasowych zmian. W tzw miedzyczasie spod dworca PKP odjechaly wyładowane jak puszka sardynek BUSy do Grybowa i Ptaszkowej. W pociagu frekwencja oszałamiajaca. Ja, kolega-MK, 2 pasazerow na normalnych biletach, do tego najwyzej trzech panów z CARGO. No i oczywiscie >>zaloga<< czyli kierownik, Panowie z MZPR, a do tego z pięciu mechaników.
Jak to skwitowal jeden z podroznych: ''niech sie uczą, dobra, ale bez pasazerow''.
Jazda problematyczna, mechanik mial problemy z odhamowywaniem składu (ruszalismy na nieodblokowanych hamulcach ). Niemniej pojazd na pewno adekwatny na taka relacje- EN57 zionąłby totalną pustką. W druga strone ze Stroz jeszcze mizerniej- normalnych pasazerow brak, ale za to jechalo kilku ''panow z wąsem'' z 99% znizką
W tym czasie odjechaly spod dworca w Strozach dwa autobusy do Nowego Sacza. Chetnych na pociag brak. W autobusach oczywiscie wesoly tlum podroznych.
Wnioski ? Pochwalam przysłanie EN81 na kryniczanke, ale rownoczesnie uwazam, ze kursy Sacz-Stroze-Sacz powinno sie uwalic natychmiast i zaoszczedzone pieniadze przelozyc na jakies bardziej frekwencyjne polaczenia. Poza tym, zarowno dworzec w Strozach jak i w Saczu jest obok przystanku busow, wiec jesli ludzie wybieraja busa kiedy pociag kosztuje 3 zł i jedzie o polowe krocej, jest kataklizmem i kleska Przewozow Regionalnych.
Oby bylo lepiej. Moze jak ludzie zobacza nowoczesnego szynobusa to zrezygnują z jazdy busem, chociaz zeby sie przekonac jak to jest.
W Nowym Saczu sytuiacja jest chyba najgorsza w calym kraju. Busow sa po prostu dziesiatki, wszedzie i o kazdej porze a ludzie maja jakas chorą awersje do podrozy koleja regionalna
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 18-09-2010, 16:01
Cytat:
ze kursy Sacz-Stroze-Sacz powinno sie uwalic natychmiast i zaoszczedzone pieniadze przelozyc na jakies bardziej frekwencyjne polaczenia.
Jeszcze dziś ale wygraj z władcą wielkiego węzła..
Tu raczej nie chodzi o władcę węzła, ale o kolejarskie przeświadczenie "mi się należy odwóz po pracy i basta". Pociągi w tym rejonie wymuszone przez kolejarskie lobby to szczególnie 619 (przed powodzią) i 625. Tak samo jak myślicie, czemu popołudniowa Jaworzyna odjeżdżała zaraz po 15 z Muszyny? Oczywiście panowie z pewnej spółki kończyli pracę akurat o 15. Przypadek?
Tu raczej nie chodzi o władcę węzła, ale o kolejarskie przeświadczenie "mi się należy odwóz po pracy i basta". Pociągi w tym rejonie wymuszone przez kolejarskie lobby to szczególnie 619 (przed powodzią) i 625. Tak samo jak myślicie, czemu popołudniowa Jaworzyna odjeżdżała zaraz po 15 z Muszyny? Oczywiście panowie z pewnej spółki kończyli pracę akurat o 15. Przypadek?
o pracowników jakiej spółki chodzi?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
lukasz92, a no tak, maja tam biura, kase towarową chyba, jejku jak ja lubie tamte rejony, jest tam jeszcze siedziba SOK?
ps. EN81 ile ma miejsc?
13:25 do Stroz. Kulejarze z całego węzła chodzą w tą i we w tą, wsiadaja, wysiadaja, ciesza sie jak radzieccy zolnierze widzący żarówki, albo jakby cyrk do wioski przyjechał. Wiocha totalna, oczywiscie nikt nie poiformowal podroznych, ze odjazd jest obecnie o 13:40 na skutek tymczasowych zmian. W tzw miedzyczasie spod dworca PKP odjechaly wyładowane jak puszka sardynek BUSy do Grybowa i Ptaszkowej.
Nie siej chorej propagandy, bo spod dworca PKP nie odjeżdża żaden przewoźnik do Grybowa, a do Ptaszkowej tylko bus przez Kamionkę Wielką, Boguszę, ale o 13:20, więc twoje informacje są wyssane z palca.
Ogólnie to spod dworca PKP nie odjeżdżają firmy w konkurencyjnych kierunkach w stosunku do MPK nie licząc Kamionki Wielkiej (PKS Nowy Sącz, bus)!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum