Czy ktoś wie czy bilet zakupiony na stronie KOLEO na pociąg PolRegio można okazać na iPhonie lub tablecie iPad (9,7cali ekran). Oba urządzenia mają oprogramowanie IOS i przeglądarkę PDF?
Jeździsz pociągami? Ta promocja może Cię zainteresować!
Koleo.pl, internetowy serwis sprzedaży biletów kolejowych na pociągi regionalnych przewoźników, ruszył z ciekawą promocją. Za każdy zakupiony bilet będzie zwracać połowę jego ceny. To oznacza, że co trzecia podróż może być bezpłatna. Warunkiem jest jednak płatność BLIK-iem, premie też są ograniczone.
Platforma sprzedaży biletów kolejowych Koleo wprowadziła właśnie wersję ukraińską serwisu. Jest to już szósta wersja językowa platformy. Ukraińcy są jedną z najszybciej rosnących grupy pasażerów kolei w Polsce.
Z początkiem 2018 roku Koleje Dolnośląskie uruchomiły sprzedaż biletów na platformie Koleo dostępnej poprzez portal koleo.pl oraz aplikacje na systemy Android oraz iOS.
Bilety na pociągi Polregio nie będą od jutra sprzedawane na platformie Koleo. Jak nieoficjalnie dowiedział się "Rynek Kolejowy", przewoźnik domaga się pieniędzy z tytułu kar umownych.
Umowa pomiędzy firmami kończy się dziś (25 stycznia). Jak potwierdza rzecznik Przewozów Regionalnych Dominik Lebda, nie zostanie ona przedłużona. – Umowa obowiązuje do dnia 25 stycznia 2018 r. włącznie i nie została dotąd rozliczona przez firmę Astarium. Ponadto firma Astarium przekazała propozycję dalszej współpracy zbyt późno – tłumaczy rzecznik, dodając, że zastrzeżenia Polregio do wykonywania umowy były na bieżąco przekazywane do spółki Astarium, właściciela Koleo.
I jak zwykle za wszystko "płaci" pasażer. W ostatniej chwili się o tym dowiedziałem, zupełnie przypadkiem. A miałem zasilone konto na Koleo. Ich to oczywiście nie interesuje.
Przy okazji, korzysta ktoś z Bilkom2? Czy jak to się nazywa? Bilkom jaki ja posiadam w telefonie, nie ma opcji zakupu biletów.
Mały jest bez szans. Jak wielka firma może rozłożyć start-up na łopatki.
Młody idealista wpada na genialny pomysł. Tworzy aplikację, zakłada start-up i podbija świat. Nie ma jeszcze 30., kiedy zaczyna zarabiać grube pieniądze. Niestety, rzeczywistość nie jest różowa. O tym mogli przekonać się ci, którzy swój pomysł na aplikację oparli na współpracy z koleją. I boleśnie się sparzyli.
Koniec września ubiegłego roku, kolejowe targi Trako w Gdańsku. Kuba Czajkowski, prezes firmy Astarium, właściciela platformy sprzedaży biletów Koleo, nie kryje zadowolenia. Już wiadomo, że Koleo będzie sprzedawać przez swoją aplikację bilety okresowe na pociągi Polregio.
_________________ "Aby dowiedzieć się kto naprawdę tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno ci krytykować" - Voltaire.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 07-02-2018, 05:01
Nie rozumiem tego ubolewania Koleo i użalania się na prawo i lewo. Jak się podpisuje umowy, to się je czyta i się do jej zapisu stosuje. Dotyczy obydwu stron. PeeRy jak widać nie mają takiego parcia na dogadanie się. Im na tej firmie nie zależy (są inne), a w swojej sytuacji finansowej możliwości zarobku na karze nie podpuszczą.
Czajkowski: Przewozy Regionalne są nam winne kilkadziesiąt tys. zł.
Koleo, czyli kolejowy start-up, ma problemy. Polregio wycofało się ze współpracy. A teraz Koleo i Przewozy Regionalne, które są właścicielem marki Polregio, przerzucają się odpowiedzialnością.
W styczniu tego roku Przewozy Regionalne nie przedłużyły obowiązującej od marca 2016 r. umowy ze spółką Astarium na sprzedaż biletów PolRegio za pośrednictwem platformy internetowej i aplikacji Koleo. Przewoźnik zarzucił Astarium nierozliczenie się ze sprzedaży wszystkich biletów. Dzisiaj doszło do wznowienia współpracy obu podmiotów.
Ciekawe czy Koleo będzie w stanie przekonać do siebie wszystkich przewoźników. Pewnie beton kolejowy będzie trudno skruszyć, ale powrót biletów PR to jakieś światełko w tunelu.
Odpowiadając na tytułowe pytanie „KOLEO - hit czy kit?” stwierdzam, że absolutny hit. Korzystam i jestem bardzo zadowolona. Chwaliłam KOLEO w innym wątku, więc odsyłam do mego posta:
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum