Wysłany: 28-10-2012, 17:44 Budapeszt-Belgrad, cena biletu
Witam!
Czy orientujecie się jaka jest cena biletu z międzynarodową kartą zniżek (50%) na pociąg D 341 :
BUDAPESZT - BELGRAD /22:20 z dworca Keleti/ ?
Czy mogę kupić bilet w kasie w budapeszcie i uzyskać 50% zniżki czy muszę kombinować, kupić bilet do granicy, potem u konduktora/na stacji po stronie serbskiej?
Byłem na stronie kolei węgierskich, dla testu wybrałem zniżkę 50% dla studentów (swoją drogą studenci z np kartą ISIC mają tam 50% zniżek?) i pokazało mi cenę 15 euro. Ktoś może to potwierdzić?
Wysłany: 31-10-2012, 12:06 Re: Budapeszt-Belgrad, cena biletu.
Cytat:
Witam!
Czy orientujecie się jaka jest cena biletu z międzynarodową kartą zniżek (50%) na pociąg D 341 :
BUDAPESZT - BELGRAD /22:20 z dworca Keleti/ ?
Czy mogę kupić bilet w kasie w budapeszcie i uzyskać 50% zniżki czy muszę kombinować, kupić bilet do granicy, potem u konduktora/na stacji po stronie serbskiej?
Byłem na stronie kolei węgierskich, dla testu wybrałem zniżkę 50% dla studentów (swoją drogą studenci z np kartą ISIC mają tam 50% zniżek?) i pokazało mi cenę 15 euro. Ktoś może to potwierdzić?
Będę wdzięczny za info.
Cześć,
Jak to jest dokładnie karta?
W tej chwili mogę Tobie podać jedynie standardową cenę za normalny bilet: Euro 39,60.
Do tego musisz jeszcze dodać koszt jednej z trzech rezerwacji:
- miejsce siedzące Euro 4,-
- kuszeta Euro 9,40
- sypialny przedział 3 os. (T3) Euro 11,-
Bilet Budapeszt - Belgrad w ofercie Beograd Spezial/Budapest Spezial kosztuje w jedną stronę 15 EUR, w obydwie 26 EUR. Nie trzeba kupować miejscówek, cena zryczałtowana.
Świetnie! Przy takiej ofercie nie mogę pewnie zastosować -50% na FIP?
Biletu nie da się kupić przez internet? Problem jest taki że ląduję w Budapeszcie i tego samego dnia (za bodajże 4-5h) chcę jechać nocnym pociągiem do Belgradu...czy ta oferta jest limotowana, dotyczy jakieś puli biletów?
Nie jest limitowana, po prostu jest to stała cena, i tak też wypisują bilety - z tą adnotacją. Nigdy nie kupowałem przez internet, natomiast na dworcu przed odjazdem. Jeżeli się dostaniesz w miarę szybko z lotniska na dworzec Keleti, to nie powinno być problemu z zakupem. Nie wiem też, jak jest z FIPem. Z tym pociągiem zawsze była zabawa, na który tor zostanie podstawiony, ale też bardzo miło wspominam przejazd tymże (tylko nocnym jeździłem).
Czy w Avali nie ma 1 klasy? próbuje kupić bilet przez strone MAV Start i tylko 2 klasa jest dostępna. A może tam nie ma miejscówek? Do Budapesztu przyjadę rano, więc do 13.05 mam sporo czasu. Czy muszę rezerwować bilet na Avale online, czy spokojnie kupie go na dworcu w budapeszcie?
Nie jest obowiazkowa rezerwacja. Obłożenie jest mniej niż 50%. W kasie miedzynarodowej w Budapeszcie/wejscie przy per.6 pobierz numerek do kolejki.Przy kasie poproś o bilet Belgrad specjal 15 euro w jedna strone. Kasjerka zapyta czy nie chcesz powrotny jest jeszcze wtedy taniej 26 euro w obie strony. Specjal bilet nie można robić przerwy w podróży.O ile się nie mylę Avala też odchodzi z per 6 i przyjeżdża 30 min wcześniej. Serbski wagon sliptizerka w przodzie pociągu wygodna i czysta jak 1 kl.
Nie jest obowiazkowa rezerwacja. Obłożenie jest mniej niż 50%. W kasie miedzynarodowej w Budapeszcie/wejscie przy per.6 pobierz numerek do kolejki.Przy kasie poproś o bilet Belgrad specjal 15 euro w jedna strone. Kasjerka zapyta czy nie chcesz powrotny jest jeszcze wtedy taniej 26 euro w obie strony. Specjal bilet nie można robić przerwy w podróży.O ile się nie mylę Avala też odchodzi z per 6 i przyjeżdża 30 min wcześniej. Serbski wagon sliptizerka w przodzie pociągu wygodna i czysta jak 1 kl.
na pewno nie mniej jak 30dni i nie ważna data powrotu.
[ Dodano: 19-04-2013, 19:29 ]
wczoraj widziałem Avale/ w Novi Sad/ zmniejszyli skład do 5 wagonów nie było już resteuracyjnego ale problemu z miejscami nie było. Na oko mniej niż 50%
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum