Wysłany: 25-04-2018, 20:10 [relacja] Turkolem z Chojnic do Gniezna
16.04.2018 roku, w ramach oferty KASZUBY 2018, odbył się przejazd pociągu specjalnego SKANSEN, umożliwiającego zaliczenie nieczynnego w ruchu pasażerskim odcinka Chojnice-Gniezno. Pociąg wyruszał z Kościerzyny do Chojnic, skąd wykonał krótki kurs do Człuchowa i z powrotem (jako pociąg KRAJNA), następnie kierował się przez Więcbork, Nakło nad Notecią, Kcynię, Janowiec Wielkopolski i Gniezno do Poznania. Nie mogłem sobie odmówić zaliczenia tej trasy i już pod koniec stycznia zarezerwowałem sobie bilet (tutaj podziękowania dla Grześka za info .
Wyjazd rozpoczynam w sobotę wieczorem, autobusem 632 docieram do Katowic. O 22:32 osobówką ze Zwardonia zjawia się Artur, który będzie mi towarzyszyć podczas tego wypadu. Chwilę po jego przyjeździe podstawia się IC POGORIA do Gdyni na Flircie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum