Mam takie pytania nt pociagu push-pull ( pl.wikipedia.org/wiki/Push-pull_(pociąg) ):
- jak rozpoznac wagon sterowniczy od lokomotyw?
- czy w takim pociagu sklad wylacza sie w lokomotywie czy w wagonie sterowniczym?
Z tego co mi wiadomo to Koleje Śląskie nie eksploatują żadnych składów typu push - pull, chyba że mamy jeszcze jakieś Koleje Śląskie, o których nie wiem.
_________________ 2010 - 4564 km
2011 - 8993 km
2012 - 5090 km
Pako: :p
W pociagach PESA nalezacych do KS nad drzwiami sa 3 przyciski o roznych kolorach i z roznymi ikonami. Dwa z nich migaja podczas zamykania/otwierania drzwi.
To nie przyciski, tylko lampki sygnalizacyjne: otwartych drzwi/gotowych do otwarcia (zielona), zamykania/otwierania drzwi (żółta) i uszkodzenia drzwi (czerwona).
PKP Intercity wraca do pomysłu zakupu piętrowych zestawów Push-pull.
Na początku marca PKP Intercity rozpoczęło rekrutację osoby, która zajęłaby się realizacją projektu związanego z zakupem piętrowych zestawów Push-pull.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum