Zostań maszynistą i zarabiaj nawet 8 tys. zł. Ale młodzi nie chcą.
PKP Cargo na gwałt szuka maszynistów, oferuje im bardzo atrakcyjne warunki zatrudnienia. W technikach kolejowych trwa szkolenie kadr, które mogłyby zasilić kolejowego giganta. Ale młodzi nie garną się do tej pracy.
Spółka PKP Cargo postanowiła odbudować kadrę i tylko w zeszłym roku przyjęła do pracy 500 maszynistów. W tym rok ma przyjąć do pracy kolejne pół tysiąca. Rekrutacja trwa.
Podanie złożyłem, nawet dzwoniłem tam, ale na razie Pani powiedziała mi że mają bardzo dużo kandydatów i muszą ich "pchnąć" dalej z materiałem i dopiero wtedy coś będzie wiadomo czy w ogóle będą jeszcze nabory. Póki co mam tą opcje ze Urząd Pracy może mi sfinansować szkolenie... nie chciałbym przepuścić takiej okazji Dlatego Was pytam forumowicze... może ktoś coś więcej wie
Pozdrawiam
Jeśli ktoś się szykuje na takie pieniądze w cargo to może być zawiedziony. 6tys brutto to może dostaniesz... Przy 50 nadgodzinach. A w niektórych rejonach ciężko wyrobić normę, a gdzie nadgodziny. Przy normie godzin rozpoczynający samodzielną pracę maszynista po szkoleniu zarabia ok. 4000-4500zł. Oczywiście brutto. Zależy ile czasu na lok, ile niedzielnych itd.
Powinni napisać: "Zostań maszynistą i zarabiaj nawet 30 tys. zł". Było by więcej chętnych i nadal by to była prawda, bo był przecież taki maszynista w Cargo który zarabiał te 30 tys..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum