Witajcie.
Jadę z żoną na FIP do Serbii (plus Bośnia i Chorwacja)
Wybrałem dwa połączenia z Gdańska i podpowiedzcie które wybrać ? Gdzie jakie dopłaty itp. Dodam że FIP mamy jeszcze na Czechy,Słowację, Bośnię (Serbską kolej) i Chorwacja. Może ktoś też podróżował po Chorwacji. Każde info mile widziane
Wysłany: 03-07-2019, 20:36 Re: Z Polski na Bałkany
djdred napisał/a:
Witajcie.
Jadę z żoną na FIP do Serbii (plus Bośnia i Chorwacja)
Wybrałem dwa połączenia z Gdańska i podpowiedzcie które wybrać ? Gdzie jakie dopłaty itp. Dodam że FIP mamy jeszcze na Czechy,Słowację, Bośnię (Serbską kolej) i Chorwacja. Może ktoś też podróżował po Chorwacji. Każde info mile widziane
Ja bym wybrał drugą opcję. Do tego bym wziął kuszetkę do FIP-a do Budapesztu, Koszt 14 EUR. Martwi mnie tylko ta przesiadkę w Czechowicach, trochę mało czasu.
Pierwsza opcja będzie droższa ze względu na NightJet.
Generalnie Bałakany do FIP nie ma dopłat, rezerwacje miejsc nie są obowiązkowe, olbrzymie opóźnienia sięgające kilku godzin to norma.
Natomiast jeśli ta tabela jest aktualna a jeśli jest dostępna na stronie IC to chyba jest aktualna to wychodzi mi że 17 euro w pociągu Budapest/Bratislava - Warszawa (476/406; 407/477)
Podzielę się informacją że na kolej BiH (Željeznice Republike Srpske) nie dają FIPki na rodzinę pracownika. Resztę otrzymałem, czyli Czechy, Słowacja, Węgry, Serbia i Chorwacja.
[ Dodano: 17-07-2019, 15:43 ]
Właśnie zakupiłem miejsca leżące do FIPki na Chopina z Warszawy. 102 zł za dwa miejsca.
Na narty nie tylko w Alpy, na wakacje pociągiem do Grecji? "Rail Carpatia w zainteresowaniu KE.
Powszechnie mówi się "jadę w Alpy", a nie do Niemiec, Austrii czy Szwajcarii. Chciałbym, abyśmy zwiększając współpracę i integrację pomiędzy państwami naszego regionu mogli w przyszłości w podobny sposób mówić o Karpatach - stwierdził podczas sobotniej Konferencji Europa Karpat Marek Kuchciński. Andrzej Adamczyk, minister infrastruktury, zapewnił, że jest szansa na nowy szlak kolejowy przecinający Europę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum