Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
 
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ
Invent


Poprzedni temat :: Następny temat
Problemy techniczne na forum
Autor Wiadomość

Pirat Płeć:Mężczyzna
Webmaster


Dołączył: 14 Lis 2005
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 20-09-2019, 23:18   Problemy techniczne na forum Odpowiedz z cytatem

Pojawiły się problemy z załącznikami w postach. Nie można ich dodawać ani przeglądać wcześniej dodanych.

Nie znam przyczyny. Podejrzewam zależne od providera problemy z serwerem i/lub bazą danych. Na serwerze brak dostępu do katalogu z plikami. Mam tylko nadzieję, że awaria nie rozłoży całego forum.

Przez weekend postaram się rozwiązać problem.

_________________
Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Pirat Płeć:Mężczyzna
Webmaster


Dołączył: 14 Lis 2005
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 12-02-2021, 14:34    Odpowiedz z cytatem

Od kilku dni pojawiają się problemy z serwerem (chwilowe braki dostępu do strony). Problem zgłosiłem naszemu providerowi (spółka należąca do Cyfrowego Polsatu), więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Jeśli potrwa to dłużej trzeba będzie poszukać innego serwera, czego wolałbym uniknąć, bo przenosiny forum to kilka godzin pracy.

_________________
Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

wamp Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Cze 2020

PostWysłany: 27-05-2021, 14:11    Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie.

Często w godzinach nocnych wybija mi błąd przy wchodzeniu na forum. Trzeba po kilka razy odświeżać aby strona się uruchomiła. Tak samo przy dodawaniu odpowiedzi strona ładuje się kilka min lub wyrzuca błąd, jednocześnie dodając lub dublując komentarz. Tylko ja tak mam?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Pirat Płeć:Mężczyzna
Webmaster


Dołączył: 14 Lis 2005
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 27-05-2021, 17:29    Odpowiedz z cytatem

wamp, po północy tworzona jest kopia bazy danych. W tym czasie mogą być problemy z funkcjonowaniem strony, bo skrypt forum jest stary (18 lat) i już nie nadąża za najnowszymi technologiami serwerowymi.

Nie wiem jak długo pociągniemy na aktualnym skrypcie. Trzeba powoli myśleć o nowej platformie. W weekend postaram się zoptymalizować bazę danych - może to coś poprawi.

_________________
Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

robertrush Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 06 Sie 2011
Skąd: Gorzów/Złocieniec

PostWysłany: 31-08-2021, 11:00    Odpowiedz z cytatem

Od wczoraj próbuję wysłać wiadomość prywatną do Victorii i za każdym razem zapisuje się ona w folderze DO WYSŁANIA ale nie zostaje wysłana. W czym problem?

_________________
Fundacja Ratowania Zabytków www.zabytki.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Naczelnik Płeć:Mężczyzna
Administrator


Dołączył: 10 Lis 2005
Skąd: Polska

PostWysłany: 31-08-2021, 11:09    Odpowiedz z cytatem

robertrush, prywatna wiadomość znajduje się w folderze "do wysłania" dopóki odbiorca jej nie odczyta.

_________________
Argumentum ad personam = BAN
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

robertrush Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 06 Sie 2011
Skąd: Gorzów/Złocieniec

PostWysłany: 31-08-2021, 11:15    Odpowiedz z cytatem

Naczelnik, dziękuję za odpowiedź. W takim razie wysłałem tą samą wiadomość kilka razy. Przy okazji przepraszam Victorię za zawaloną skrzynkę.

_________________
Fundacja Ratowania Zabytków www.zabytki.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Diken Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 04 Lut 2012
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 03-09-2021, 15:30    Odpowiedz z cytatem

Witam.

Jest jakiś problem już od jakiegoś czasu na forum. Czasami, jak klikam na ikonę tego forum, to strona forum się długo otwiera i muszę czekać.
Również sytuacja jest z wysyłaniem postów. Jak czasami wysyłałem posty, to nagle pojawił się jakiś błąd lub awaria... Ale mimo to posty były umieszczane na forum, ale dopiero po jakimś czasie coś się poprawiało i mogłem wejść na forum, po kliknięciu.

Może coś z serwerem jest nie w porządku?

_________________
Liczę na dobre rozwijanie polskiej kolei, jako sympatyk kolei w Polsce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Victoria Płeć:Kobieta
Asystentka Admina
Asystentka Admina


Dołączyła: 17 Lis 2005
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 03-09-2021, 21:11    Odpowiedz z cytatem

Diken, w nocy mogą być chwilowe problemy. Pirat już to wyjaśniał:

http://infokolej.pl/viewtopic.php?p=395816#395816

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2021 infokolej.pl