Finlandia z FIPem to mój chyba najważniejszy cel na 2009 r. Jeszcze tylko tam nie byłem na FIPa Dzięki za relację!
[ Dodano: 29-12-2008, 11:35 ]
Czy dopłaty za miejscówkę w fińskich pociągach są obowiązkowe? Jakiś czas temu czytałem artykuł w "Kurierze PKP" i tam pisało że nie są one obowiązkowe lecz fakultatywne.
Fiński rozkład podaje, że nie są obowiązkowe.
Jak kupowałem, tak na wszelki wypadek. W Nocnych pociągach nawet jak miejscówka jest nieobowiązkowa, to wolę wykupić - wolę uniknąć wielogodzinnej jazdy w korytarzu.
Ceny dopłat są takie, jak podałem.
Dzięki! Tak właśnie myślałem że są nie obowiązkowe. Ja planuje się wybrać tam dwa razy. Raz zimową porą podobnie jak Ty a raz np. w czerwcu wtedy bym pozwiedzał też inne miasta
O pociągach z Finlandii do Rosji znajdziesz informacje w tym miejscu. To jest strona fińskich kolei, informację mają po fińsku, angielsku i po rosyjsku.
Ceny zależą od rodzaju pociągu, jest to od 58,8 do 78,8euro za bilet. Są też promocje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum