Rano nawet z Jelcza-Laskowic 31WE potrafi przyjechać zapchany po sam dach, a co dopiero na linii wałbrzyskiej. 36WE powinny jeździć albo w składach po dwie jednostki do obsługi pociągów o największej frekwencji, albo pojedynczo obsługiwać możliwie najkrótsze relacje.
Widuje codziennie IC Konopnicka z Węglińca do Białegostoku we Wrocławiu. O dziwo frekwencja po przyjeździe z Węglińca jest bardziej niż zadowalająca. Zarówno wczoraj jak i dziś w składzie było około 100 osób, miejscami tłoczno w przedziałach. Czy to normalne obłożenie tego pociągu? Trochę bałem się o to połączenie jednak widzę że radzi sobie całkiem przyzwpocie
_________________ Manipulacja w najczystszej postaci
Frekwencja na odcinku Jelenia Góra - Wrocław w tym pociągu jest naprawdę bardzo przyzwoita, w JG wsiada zazwyczaj kilkanaście osób, potem w Lubaniu zazwyczaj 15-20 osób z tego co bardzo często zauważyłem, potem Węgliniec, Bolesławiec i Legnica również po kilkanaście osób wsiada, standardowo jeździ tym pociągiem tyle osób, większość dalej niż do Wrocławia ...
Zarówno w Karkonoszach jak i w Konopnickiej frekwencja jest na odcinku do Wrocławia już dobra. Pozostaje tylko połączenie w kierunku Przemyśla i Gdyni i sprawa połączeń dalekobierznych na tej linii załatwiona.
Zarówno w Karkonoszach jak i w Konopnickiej frekwencja jest na odcinku do Wrocławia już dobra.
Może miałem pecha, ale ilekroć widywałem rano Karkonosze, to w kierunku JG w pociągu hulał wiatr. Wczoraj to nawet z Warszawy do Wrocławia przyjechało nie więcej jak kilkadziesiąt osób, dalej pojechało może ze 20.
Puste to jeździ Pendolino z Wrocławia do Jeleniej Góry (20-30 osób na skład), co oznacza, że frekwencja nie przekracza 8 proc. I tylko proszę nie mówić, że to bez znaczenia, bo EIP to pociąg komercyjny. I co z tego, że komercyjny? Jak przynosi straty to z czegoś PKP IC musi je pokryć, żeby rachunek się zgadzał. Tak, zgadliście – z naszych podatków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum