Nie mogę, bo są za szerokie i Pirat na mnie nakrzyczy
(nie rozumiem jak to jest, że załączone szerokie obrazki (np. 680 px) zostają szerokie i psują układ forum, a węższe (np. 500 px) są automatycznie jeszcze bardziej zmniejszane... chyba mechanizzm forum zamiast po wymiarach, to po ciężarze pliku stwierdza, czy ingerować czy nie... )
Można sprawdzić sobie na upatrzony dzień w https://www.biletyregionalne.pl czy jest możliwość zarezerowawnia miejscówki. Jak nie ma, to znaczy że raczej nie będzie Marlborów.
Miejmy nadzieję że to były przejścowe problemy jedynie, chociaż ja dalej nie wiem co się dzieje w niedziele z wagonami Mazowsza.
Nie jeżdżą na żadnym Malinowskim bo niby jak mają się dostać z Poznania. W niedziele jadą jako IR Starosta do Wawy o 13:22 wracają i w poniedziałek z powrotem na RE Mazowsze.
Witam wszystkich,
Jestem tu nowy, wybaczcie jak coś źle napiszę
Odnośnie pocągu RegioEkspress Mewa to wracałem z Warszawy do Poznania po świętach, miałem rezerwację miejsca, wagony miały być bezprzedziałowe a podjechało niewiadomo co. I jeszcze po kłótni z konduktorem łaskawie otworzył przedział, jak mu powiedziałem, ze mam wykupione miejscówki.
[ Dodano: 18-01-2011, 14:40 ]
A czy ktoś wie gdzie jaki i kiedy można sprawdzić jakie wagony jadą w pociągu MEWA? Wybieram się 9 lutego w podróż i chciałbym wiedzieć czy pojadę takim pociągiem jaki Przewozy Regionalne opisują na swojej stronie (czyli wagony bezprzedziałowe i internet w pociągu)
Kolega psim w obliczu faktów wycofuje poradę. Na wiedzy o możliwości rezerwacji nie można polegać...
JK78, koniecznie to zareklamuj. Wyślij PDFa z biletem (możesz go pobrać nawet teraz ze strony IPR) na info@p-r.com.pl lub nawet bok@biletyregionalne.pl (najlepiej tu i tu), wraz z życzeniem zwrotu za miejscówkę i swoim numerem konta.
Jak się ich nie nadepnie, to się nie nauczą.
Cytat:
razem z SOK wyrzucili nieletniego co mial bilet na TLK
#^@%&@! Kiedy nareszcie ktoś ruszy głową i pozwoli na miejscu zwrócić błędny bilet w ramach rozliczenia za wystawienie nowego w pociągu?! Czy musi przyjść prikaz z Ministerstwa lub UTKu?!
On pewnie nie chciał nabyć nowego biletu i się kłócił że ma to gdzieś i nie kupi a tamtego nie zwróci, bo nie wierzę, że ot tak go wypieprzyli za to że miał zły bilet, nie oferując mu kupna biletu na RE i poświadczenia niewykorzystanego na TLK.
sasho33, tak tak, na pewno pasażer sam jest sobie winien (jak zawsze na kolei - przecież mógl jechać autem!). A nie przyszło Ci do głowy że mógł chcieć kupić bilet, ale nie mieć przy sobie gotówki (a jedynie bilet TLK, oraz ew. kartę płatniczą...)?
Może niech gunio dopowie, jak to było
W Intercity za Neya, jeśli w pociągu nie przyjmowano kart płatniczych, to można było (przynajmniej tak głosił Ney) brać bilet kredytowy, a później go reklamować.
Swego czasu mówiło się o bezprzewodowym necie w niektórych pociągach RE lub wagonach. Orientuje się ktoś jak sprawa wygląda na dziś? Faktycznie jest net?
Hehe no to dobre:)
Wybieram się właśnie w podróż ze Szczecina do Wawki i zastanawiałem się czy dam rade przy piwku zagrać on-line w 3-5-8. Najwyżej troche pobiegam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum