Zdaje się, że do dziś PKP PLK ostatecznie zatwierdza wnioski przewoźników, więc teoretycznie jutro mogliby opublikować projekt nowego rozkładu jazdy.
Wnioski zostały zatwierdzone w piątek, a wczoraj przewoźnicy otrzymali powiadomienia. Projekt rozkładu jazdy powinien być opublikowany już dziś! Każdy dzień zwłoki to złośliwość kolejowego betonu wszystkich spółek pasażerskich. Jak dotąd tylko parę samorządów wojewódzkich opublikowało projekty.
harmonogram.jpg
Plik ściągnięto 481 raz(y) 344.09 KB
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Powinni rzeczywiście opublikować dziś. Realia są zapewne takie, że po otrzymaniu powiadomień od PLK muszą teraz dopieścić swoje przekazy marketingowe/piarowe wokół RJ. Czyli nie zdziwiłbym się, gdybyśmy musieli czekać do piątku, albo i dłużej. Obym się mylił.
Znając życie to pewnie nastąpi to w piątek po 15:00- oby moje słowa się sprawdziły.
Ale w który piątek? Bo coś mi się wydaje, że tradycyjnie naszych nieudolnych kolejarzy wyprzedzi DB i aby Polak mógł poznać nowy rozkład jazdy będzie musiał wejść na stronę kolei niemieckich. Absurd? Owszem. Wszak na polskiej kolei nienormalność jest normalnością.
Odnośnie terminu publikacji nowego rozkładu jazdy zarówno PKP PLK jak i przewoźnicy pasażerscy mają ustawowy obowiązek - 21 dni. Czyli druga połowa listopada. Mogą to zrobić wcześniej (nawet jutro), ale czy zrobią? Skoro pasażer to tylko zbędny balast, odpowiedź nasuwa się sama...
Ja tam co mogłem i co miałem- też opublikowałem. Wszystko, co wiem przekazuje i jakoś do tej pory nikt mnie za jaja do góry nogami nie powiesił. Widocznie niektórzy boją się samych siebie. BETON KOLEJOWY TYLKO CZEKA NA TO, ABY wszystkich ZASTRASZYĆ! Zastraszyć w dosłownym tego słowa znaczeniu, bo zakładając komuś sprawy sądowe lub wyrzucając go z pracy skompromitowałby się na amen. Apeluję w imieniu wszystkich tych, którzy chcą poznań projekt rozkładu jazdy 2015/16: :Jeżeli chcecie, aby jakiekolwiek zmiany zostały wprowadzone do tego projektu i aby osoby mogące jeszcze coś zmienić mogły się o cokolwiek postarać- upublicznijcie ten projekt jeżeli zależy wam na przyszłości tego środka transportu. Tyle mojego, więcej prosił się już nie będę.
Jeżeli ktoś nie ma odwagi zapodać projektu to może go udostępnić mi- ja go wrzucę.
Zastraszyć w dosłownym tego słowa znaczeniu, bo zakładając komuś sprawy sądowe lub wyrzucając go z pracy skompromitowałby się na amen.
Ale beton kompromitacji się nie boi (vide poprzedni zarząd KD). Żądania o przekazanie im adresów IP forumowiczy napływają do mnie nieustannie od kilku lat (średnio raz w miesiącu). Załączam standardową odpowiedź jaką od administracji forum otrzymuje policja, prokuratura i beton związkowo-dyrektorski. Ku przestrodze dla innych, aby nie myśleli, że mi wejdą na głowę. Jak widać na załączonym obrazku, sądów się nie boimy. Ba, to my zaskarżamy nadgorliwą prokuraturę do sądu. I jak dotąd zawsze wygrywamy! Na żadnym innym internetowym forum i portalu kolejowym nie będziecie tak bezpieczni jak tutaj. Niektórzy z Was mogą to potwierdzić, bo każdego informujemy, gdy jest w zainteresowaniu sądu i organów ścigania działających na zlecenie kolejowego betonu.
Naprawdę, ale to naprawdę mamy bardzo dziwnych ludzi w Polsce. Beton wrzera się w beton. Żałosne są te pogróżki. Normalnie śmiech. Czy my żyjemy w Ameryce?
Powinni rzeczywiście opublikować dziś. Realia są zapewne takie, że po otrzymaniu powiadomień od PLK muszą teraz dopieścić swoje przekazy marketingowe/piarowe wokół RJ. Czyli nie zdziwiłbym się, gdybyśmy musieli czekać do piątku, albo i dłużej. Obym się mylił.
Znając PKP IC, chodzi właśnie o ten piar. Muszą najpierw zrobić stosowną prezentację w PowerPoincie i zwołać konferencję prasową, aby w mediach ogłosić "dobrą nowinę". A że Partia też łaknie sukcesu jak kania dżdżu, choćby na niwie kolejowej (a z Pendolina nie da się już propagandowo nic wycisnąć), należy się spodziewać, że do 25 października w PKP IC się wyrobią.
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum