Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 126, 127, 128  Następny
Jelenia Góra - Szklarska Poręba - Harrachov
Autor Wiadomość

dddbb
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 02-02-2018, 04:29   

skubi, Kiedyś portalpasazera wyłapywał tylko połączenia z min. 10-minutowymi przesiadkami, ale szczęśliwie poszli po rozum do głowy
Przejdź na dół

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 02-02-2018, 05:16    Odpowiedz z cytatem

Petrik jeśli wykonasz rzut lub popich w sekcji Tanvald - Kořenov przes lokomotiwe 743 wszystko może iść do Harrachova. 754.7 lub 854.2 zdolna bez popichu.

[ Dodano: 02-02-2018, 05:19 ]
Tez bylo by fajne Stadlerom besprostredne lanczenie Jelenia Góra - Liberec - Zittau regionalny pociag pospieszny.

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

ufoludek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 07 Lip 2011

PostWysłany: 02-02-2018, 09:55    Odpowiedz z cytatem

skubi napisał/a:
Mam pytanie , dlaczego portalpasazera.pl jak i sitkol nie pokazuje połączęń Jelenia Góra -Szklarska Poręba Jakuszyce jeżeli czas na przesiadkę w stacji Szkl.P.G. jest krótszy niż 6 min. Korzystam z tych połączeń i się przesiadam . Rozkład ich nie pokazuje i odstrasza potencjalnych klientów . Pokazuję Jel.Góra-Szkl.P.Jakuszyce czas przejazdu 2,12h. gdzie normalnie wynosi ok. 1,10h. Przykład : Jel.Góra wyjazd 9,31 , Szkl.P.G przyjazd 10,24 . Odjazd ze Szk.P.G. do Liberca 10,29 a pokazuje dopiero 11,29 ?

Krótszy niż 5 minut w sitkolu. Powinna być możliwość wyboru. Bo tak naprawdę przy połąceniu z Poznania 3 minuty, czy 6 to nie różnica. Bo opóźnienia mogą sięgać 30 minut.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 02-02-2018, 10:17    Odpowiedz z cytatem

Moglo byc motoriczky klase 854.2 Jelenia Góra - Praha. I bylo by bez przesadke. W Polsce niebylo interesu na take lanczenie bede wiesnoj ponowu tylko Harrachov - Praga.

Polacy maja zbyt wrażliwi tylek na 854.2 i nie chcą tego taboru.

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

Petrik Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 06 Paź 2007
Skąd: Praha

PostWysłany: 03-02-2018, 01:11    Odpowiedz z cytatem

Marcel Štancl - S tou Jelení Horou jste úplně mimo jakoukoliv realitu - provozní, ekonomickou, regulační...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 03-02-2018, 08:32    Odpowiedz z cytatem

Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy.

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

Jacek228 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 27 Sie 2006
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 12-04-2018, 20:50    Odpowiedz z cytatem

Od soboty 14.04.2018 roku rusza bezpośrednie połączenie Harrachov - Praha Vršovice.

Więcej: http://www.iidol.cz/files/file/letaky/2018/Letak%20Praha_Harrachov_web.pdf
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 13-04-2018, 04:16    Odpowiedz z cytatem

Zakończ pociąg Szklarska Poręba! To już jest zadanie dla Polski

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

dddbb
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 13-04-2018, 07:32   

Za wyjątkiem drugiego pociągu z Pragi pociągi są wystarczająco skomunikowane w Harrachovie ze Szklarską, nie ma konieczności by na siłę je wydłużać. Poza tym w Harrachovie stoją niecałe pól godziny i wracają do Pragi - nie zdążyłyby dotrzeć na polską stronę bez znaczącej ingerencji w rozkład na trasach CD.
Powrót do góry

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 14-04-2018, 17:56    Odpowiedz z cytatem

dlaczego wymyślasz problem?

lokomotywa przyniesie pospieszny i wróci do pociągu osobowego. Drugi przejdzie w przeciwnym kierunku osobowka i wroce na pospiesznym jezeli ma Polska torow.

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

Petrik Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 06 Paź 2007
Skąd: Praha

PostWysłany: 14-04-2018, 19:05    Odpowiedz z cytatem

Marcel będzie musiał pogodzić się z tym, iż pociągów bezpośrednich z Pragi do Szklarskiej nie będzie - brak zdolności przepustowej na to nie pozwala.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 15-04-2018, 05:29    Odpowiedz z cytatem

Granica panstwowa Austria - Czechy jest iny lewel http://zdopravy.cz/do-ceskych-budejovic-se-prijede-ukazat-cityjet-z-lince-10331/

Jezeli chodzi o Polsko / Czechy to klopot wsytko!

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

Jacek228 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 27 Sie 2006
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 15-04-2018, 19:27    Odpowiedz z cytatem

Nie ma potrzeby wydłużania pociągu do Szklarskiej Poręby, skoro są w miarę dogodne przesiadki, o braku mijanek nie wspomnę. Z drugiej strony szkoda że pierwszy pociąg do Pragi odjeżdża z Harrachova dopiero o 11 nie np. o 9:00.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

skubi Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 25 Paź 2007
Skąd: Piechowice

PostWysłany: 16-04-2018, 15:07   Nowe przystanki kolejowe w Jeleniej Górze Odpowiedz z cytatem

Nowe przystanki kolejowe w Jeleniej Górze
https://www.24jgora.pl/artykul,23092

[ Dodano: 03-06-2018, 21:33 ]
Czy ktoś z Was może wie o co chodzi że od pewnego czasu za ostatni pociąg KD Wrocław-Szklarska P.G oraz za pierwszy Szklarska P.G-Wrocław jezdzi Komunikacja Zastępcza PKS Tour Jelenia Góra .

[ Dodano: 05-10-2018, 13:03 ]
Odwołana komunikacja zastępcza na trasie Piechowice - Szklarska Poręba Górna w dniach 5-19.11.18 . Wstrzymana rozbiórka dwóch wiaduktów w Piechowicach . Pociągi pojadą w pełnej relacji . Coś wiadomo dlaczego odwołano rozbiórkę ?!Nowy plakat ważny od 21.10.18 na portalpasazera.pl nie aktualny . Aktualny bez KKZ wisi na stacji Piechowice .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

KrzysiekkG Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Paź 2008
Skąd: Kamienna Góra

PostWysłany: 26-10-2018, 17:08    Odpowiedz z cytatem

Dwa zdjęcia przedstawiające budowany peron przystanku osobowego Jelenia Góra Cieplice. Nowa lokalizacja peronu przy ulicy Lubańskiej jest znacznie korzystniejsza dla studentów ośrodka zamiejscowego Politechniki Wrocławskiej oraz ogólnie osób chcących się dostać na Plac Piastowski.

cieplice2.jpg
Jelenia Góra Cieplice
Plik ściągnięto 39 raz(y) 249.26 KB

cieplice.jpg
Jelenia Góra Cieplice
Plik ściągnięto 41 raz(y) 249.96 KB


_________________
www.kolkry.eu - Kolej na Śląsku Kamiennogórskim
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 127 z 128 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 126, 127, 128  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2018 infokolej.pl