Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma. A ja w domu miałem miasteczko! I to takie z drogami, domkami, latarniami i torami kolejowymi. A jak do tego doszło? O tym w niniejszym artykule.
W naszym kraju popularne są i były od zawsze trzy skale. Najpopularniejsza 1:87, czyli H0, skala środka pod względem popularności i wielkości 1:120, czyli TT, oraz najmniejsza i chyba najmniej popularna 1:160, czyli N. Mój tata zaczął zbierać modele kolejowe w skali środka, czyli TT, a ja już siłą rozpędu jakoś to kontynuowałem. Pewnego dnia postanowiłem przestać rozkładać kółeczko torów na podłodze, a zrobić dla moich pociągów małe miasteczko. I to nie z gotowych mat, jakie były dostępne w składnicach harcerskich, tylko chciałem zrobić swoją makietę - od podstaw. Nosiłem się z tym pomysłem z 15 lat, aż w końcu idea przerodziła się w czyn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum