W sumie ja do szynobusów nic nie mam a nawet się cieszę, że jeżdzą, że pomorskie ma ich tyle i szkoda, że nie mieli ich kiedy pod nóż szły Skarszewy, Skórcz, Kartuzy, Bytów. Jednakże do większości pociągów są niestety za małe vide wieczorny Tczew-Chojnice, Po południowy Gdynia-Kościerzyna. Tam po prostu powinna być Bipa lub 4x120A. Bo wracając do Tczew-Chojnice tam jest relacja na której jadą 2x120A a frekfencja na poziomie 200% ludzie stoją dosłownie wszędzie szczególnie w kursie niedzielnym, którym jadą studenci mający spore pakunki. Tam by się przydał powrót trójczłonowej Bipy lub 4x120A czy nawet 5x120A (chociaż odcinek Starogard - Tczew można spokojnie przestać.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
takn zgodze się z toba, szynobusy jeszcze bardziej sprwdzają się na liniach ze zmianą czoła (w małopolsce mamy ich trochę więcej ze względu na ukształtowanie terenu, najlepsza jest zakopianka )
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 13-12-2009, 22:07
Ciekawe jaki skład Arrivy pojechał dziś do Gdańska???Może SA-134 a może duńczyk MD/MRD
Jechał MR 4068. Tylko "duńczyki" mają obsługiwać to połączenie. Trzy godziny w czymkolwiek z PESY byłoby znęcaniem się nad pasażerami Wczoraj skład jechał o planie, frekwencja na razie słaba, (przynajmniej na odcinku Kościerzyna - Gdańsk), w drodze powrotnej już lepiej. Zdecydowanie było za mało reklamy tego połączenia, ale miejmy nadzieję, że Arriva to nadrobi.
Jestem poytywnie nastawiony na szynobusy arrivy jak dla mnie "Duńczki" to bardzo dobre pociagi na tej trasie tylko ludzie się musza do nich przekonać A co do trasy reda-hel. nadal muśl że PR powinno puścic Spalinówki... LUdzie na codzien mają dosyć szynobósów zwłaszcza po tym wypadku rok temu zginał mój znajomy z połchowa pod sznobusem. własnie na przejexdzie kolejowym. ludzie się zrazili.
Duńczyki są b.wygodne, idzie w nich "przymknąć oko" co jest niemozliwe w pojazdach PESY
Jednak ta amortyzacja czasem nieźle potrafi hałasować...
Generalnie to w zasadzie chyba jedyny mankament tych szynobusów, które są naprawde bardzo wygodne i zadbane
A z ciekawości spytam, czy wie ktoś jakie ma spalanie model SA PESY w porownaniu do "duńczyka"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum